LOGIN

RP-webbanner

Forskning på utstilling

AHO har lenge vært i front i bruk av teknologien Rapid Prototyping, eller 3D-printing. Nå vises resultatene av dette arbeidet i Galleri AHO i  utstillingen: Facilitating the Empirical - Rapid Prototyping i Arkitektur og Industridesign: Representasjoner, Analytiske og Funksjonelle Modeller og deres rolle i designprosessen. Utstillinmgen varer til 3. mars, med offisiell åpning onsdag 10. februar kl 12.

Rapid Prototyping er en teknologi for produksjon av fysiske gjenstander fra digitale modeller. Teknologien har vært tilgjengelig i nærmere et kvart århundre, og har vært brukt i kreative miljøer for produksjon av modeller og prototyper eller prototype deler.

Etter 25 års bruk av teknologien er det nå på tide å gjøre opp status og å analysere rollen rapid prototyping har i designprosessen, med særlig vekt på tilretteleggingen for den empiriske produksjonen av kunnskap. Omfanget av gjenstander produsert gjennom årene inkluderer representasjoner, analytiske og funksjonelle modeller og prototyper.

AHO har vært i forkant av å utnytte Rapid Prototyping-teknologien, i form av Selective Laser Sintring (SLS). Utstillingen i Galleri AHO gir en systematisk oversikt over SLS-modeller produsert ved AHO siden opprettelsen av skolens Rapid Prototyping-laboratorium, og viser bredden i utnyttelsen av SLS modeller i praksis og utdanning. Bl.a. vises verk av Snøhetta, Ocean Design Research Association, Defne Sunguroğlu Hensel, Daniel Coll i Capdevila, Birger Sevaldson, Kværner Energy, Guerillia Works, Espen Bærheim og industridesign- og arkitekturstudenter.

Kuratorer for utstillingen er professor II Michael U. Hensel, førsteamanuensis Steinar Killi og professor dr. R. Birger Sevaldson.

Publisert: 10.02.2010