LOGIN

Mikkel Brandt Bugge finner komponenter til lysinstallasjonene som skal bygges under årets PANG-arrangement. Foto: Marius Nygaard

Mikkel Brandt Bugge finner komponenter til lysinstallasjonene som skal bygges under årets PANG-arrangement. Foto: Marius Nygaard

Pang & Elvelangs: Sniktitt på vogner og materialer

Årets semesterstartesarrangement PANG! nærmer seg! Ettersom årets arrangement 23. september skal kombineres med lysfestivalen Elvelangs, vil årest oppgave bestå i å skape lysinstallasjoner!

Også i år har arrangementet også en miljø- og gjenbruksvinkling. Franzefoss er også i år hovedsponsor for Pang!, og tirsdag 21. september var halvparten av sjauegjengen for Pang & Elvelangs på Franzefoss / Miljøtransport sitt gjenvinningsanlegg på Haraldrud. De trålet containere og avfallshauger på jakt etter ting som kunne anvendes i lysinstallasjonene.

På bildet legger AHO-student Mikkel Brandt Bugge (GK3IDE) en mulig komponent på plass i en av gittervognene som skal omformes til lykter.

Panggeneral Marius Nygaard sier at studentene plukker en passe blanding av muligheter, utfordringer og galskap. Han mener at stålgitrene er en ideell plattform for prosjektene: - Plater, duker og objekter kan henges opp på en enkel måte. Teamene kan konsentrere seg om lyset i stedet for rammeverket.

- Vi har fått restmaterialer fra Vink plast og fyller på med bambusspiler og lykter fra tidligere Pang-arrangementer. Elvelangs-arrangørene er begeistret for vår gjenbrukslinje, sier Marius Nygaard.

Det er første gang AHO er delaktig i Elvelangsarrangementet. De sitse årene har opp mot 30.000 personer tatt turen ned langs Akerselva i lyset fra fakler, og nå også fra lysinstallasjoner laget av AHO-studenter. Kombinert med Elvelangsarrangementet 23. september vil AHOs Triennaleutstilling MAN MADE Relevance. Five experiments ha utvidet åpningstid helt frem til kl 23.00.

PANG og Elvelangs 2010

 
Publisert: 22.09.2010