LOGIN

Betongoverflater – Kåret til Årets vakreste bok

Boka Betongoverflater er av Grafill kåret til årets vakreste bok. De grafiske designerne bak bok får ros for hvordan de har klart å synliggjøre et smalt tema gjennom en blanding av funksjonalitet og estetikk.

Grafill kårer hvert år Norges vakreste bøker for å løfte frem den visuelle delen av bokbransjen, samt å inspirere forlag, forfattere, grafisk designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre. Forfatter Magne Magler Wiggen ved Institutt for arkitektur gir ros til de grafiske designerne som har en stor del av æren for at Betongoverflater er blitt ei så vakker bok.

- Knallgøy! Og all ære til João Doria og Rune Døli i Laboremus! Dødkult at design kan løfte innhold på denne måten, sier Wiggen.

Denne prisen er faktisk den andre designprisen som boken har fått. I november fikk boka If communication design award 2012, en pris som kan sammenlignes med det norske "Merket for god design".

Prisene er et resultat av et tett og godt samarbeid mellom de vinnende designerne, forfatterne og utgiverne Gyldendal Akademisk og byggutengrenser.no, som er bransjeorganet for Mur- og betongbransjen i Norge. På sine hjemmesider skriver byggutengrenser.no at boken allerede er blitt et samleobjekt blant arkitekter, boksamlere og de av oss som setter pris på utsøkt kvalitet innen formgivning av bøker.

- Jeg må også få takke Gyldendal Akademisk ved Monika Amlie, Svein Eriksen, Jarle Havnes, Lilian Kongshavn og Birgit Skaldehaug for veldig godt samarbeid. Også må jeg takke mine medforfattere; Ole H. Krokstrand og Øyvind Steen, og ikke minst stor stor takk til; hjernen bak det hele og Betongens Ytas far; professor Tage Hertzell.”

 

Juryen skriver i sin begrunnelse for pristildelingen:

”Et helhetlig bokprosjekt vi synes fungerer utrolig godt til innholdet. En synliggjøring av et smalt tema gjennom en blanding av funksjonalitet og estetikk. Konsekvent materialvalg og et format som passer til innholdet. Det litt klossete formatet passer bra til temaet betong. Ulike papirer skiller deler av boken og gjør navigering enklere. Et overraskende moment; boken veier lite! Typografi er godt teknisk gjennomført; oversiktlig og god å navigere seg igjennom. Denne boken er gjennomtenkt inn til de små detaljer og gir en presisjon som igjen er med på å bygge opp en fullstendig helhet. Boken tar seg ut for å være en ressurs og inneholder alt en trenger å vite om betongoverflater.”

  

Publisert: 30.03.2012 Av: Lise Swensen