LOGIN

Opptaksprøve og dyp konsentrasjon i tegnesalen

Opptaksprøve og dyp konsentrasjon i tegnesalen

Siste runde i årets opptaksprøver

16. og 17. juni var det skoleprøve ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO). Nesten 300 håpefulle fra hele landet var invitert for å utføre prøven som er andre og siste del av opptaksprøvene.

Lørdagen startet klokken 8.30 med et informasjonsmøte. Siv Svanåsbakken fra studieadministrasjonen forklarer hvordan helgen skal foreløpe og hva som er lov og ikke lov. Alle inviterte til skoleprøven er valgt ut blant de opprinnelige 508 som sendte inn hjemmeoppgaven innen 2. mai. Denne helgen skulle kandidatene vise at de kunne løse oppgaver innenfor en begrenset tidsperiode og uten bruk av alle hjelpemidler. Du kan se årets oppgaver her.

Skoleprøve V12
På vei fra informasjonsmøtet i auditoriet til opptaksprøvene i flere av AHOs tegnesaler.

De inviterte kandidatene kastet seg raskt over oppgavene og virket veldig konsentrert fra første stund. Studieplass ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo er en ettertraktet plass. Etter innsendte hjemmeoppgaver var det så mange som 5,6 studenter per studieplass. Totalt får 30 tilbud om plass på master i industridesign og 60 får tilbud om studieplass på master i arkitektur. Dette svaret kommer fra Samordet opptak 20. juli 2012.

Teknisk Ukeblad besøkte opptaksprøvene den siste dagen. De har blant annet tatt bilder av prosjektene og intervjuet et par av kandidatene som ønsker en av Norges mest ettertraktede studieplasser. Les hele saken i Teknisk Ukeblad.

Publisert: 19.06.2012 Av: Webmaster