Languages

Trearkitekturkonferansen 2016 på AHO

Trearkitekturkonferansen 2016 på AHO

16. november arrangeres Trearkitekturkonferansen 2016 på AHO. AHO samarbeider med NTNU, BAS, NMBU, NAL, Arkitektbedriftene, Trefokus og Treteknisk. Statssekretær Bård Folke Fredriksen i Kulturdepartementet åpner konferansen.
- Vi ønsker velkommen til en dag med fokus på trearkitektur i prosjekter, arkitektutdanning og politikk for by- og stedsutvikling sier Marius Nygaard, professor på AHO.

news_trearkkonf2016-2liten.jpg

- Alex de Rijke, partner i dRMM Architects (London) vil presentere boligprosjektet Trafalgar Place som i 2016 har fått RIBA-priser for byplan og arkitektur og finaleplass til Sterling-prisen. dRMM har anvendt tre på en nyskapende måte i mange prosjekter.
- Reinhard Kropf, partner i Helen & Hard viser SR-bank i Stavanger,  hvor tre for første gang er hovedmateriale både i konstruksjoner, fasader og interiører i et stort, urbant kontorbygg i Norge.

Nygaard ser også frem til å få vite mer om Ullerud Helsebygg i Frogn som Jostein Rønsen Arkitekter har tegnet. 
- Det representerer et gjennombrudd for bruk av massivtre i store helsebygg i Norge (12.000 m2). Blant de konkurrerende prosjektene var det best både på løsning, pris og miljøegenskaper.

Utdanningen i trearkitektur er ett av hovedtemaene på årets trearkitekturkonferanse. 
- Vi viser flere av våre studentprosjekter fra kursene som har vært integrert i forskningsprosjektet Wood Be Better.  Det blir spennende å se hvordan de andre skolene arbeider med tre sier Nygaard, som understreker at Studentene deltar gratis, men må melde seg på. 

Siste del av konferansen diskuterer de offentlige byggherrenes muligheter for å tilrettelegge for at trealternaitver belyses  i planer, utredninger og arkitekt- og prosjektkonkurranser. 

Nygaard er glad for at Forskningsrådet støtter konferansen. Moelven og Alvdal skurlag er hovedpartnere i arrangementet. Sammen med andre partnere og støttespillere fra treindustrien vil de vise produkter og fortelle om hvordan de kan bidra i undervisning og fagutvikling.

flyer_trearkitekturkonferansen2016.jpg
 
0
Påmelding skjer på Trearkitekturkonferansens hjemmeside

Facebook-event
Twitter