Skype for Business erstatter telefon på AHO

Skype for Business erstatter telefon på AHO

AHO har dette semesteret gjennomført et prosjekt som innebærer at den gamle telefonsentralen og sentralbord blir byttet ut med ny teknologi basert på IP-telefoni og nytt sentralbord (TRIO) i «skyen».
 
De fleste universitet og høgskoler har allerede tatt i bruk «SKYPE for Business» (UH:SKYPE i kombinasjon med UH:sanntid). Det er denne teknologien AHO nå også tar i bruk.
 
Alle ansatte ved AHO (xx@aho.no og xx@adm.aho.no) har nå fått tildelt en UH:SKYPE konto med et navn som er identisk med din standard AHO e-post adresse.
 
Fra og med i dag kan du laste ned og konfigurere en «Skype for business» klient på din PC, MAC, telefon eller nettbrett.
Via denne kan du sende CHAT meldinger, gjennomføre samtaler med andre SKYPE brukere, sette opp videosamtaler eller videomøter, samt sette opp viderekobling og telefonsvar.
 
UH:SKYPE vil erstatte ditt nåværende analog telefonapparat på din arbeidsplass.
 
UH:SKYPE er integrert med din Outlook (Exchange) klient. Det vil si at du vil få opp tilstede status («presence») i SKYPE klienten eller Outlook, når du forsøker å kontakte noen andre internt eller i UH-sektoren. Møter i Outlook vil også vises i SKYPE klienten.
 
Du kan laste ned «SKYPE for business» app fra appstore for IoS / Android enheter og for PC eller MAC fra følgende nettsted:
 
MAC: https://www.microsoft.com/nb-NO/download/details.aspx?id=54108
Win 10: https://www.microsoft.com/nb-no/download/details.aspx?id=49440