fbpx Husk disse koronatiltakene | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Husk disse koronatiltakene

Husk disse koronatiltakene

Koronasmitten har økt i Norge den siste tiden, og Oslo kommune har hevet beredskapsnivået. På AHO bør vi ha dette i bakhodet når vi fullfører dette semesteret. Her er en liten oppdatering av det du bør huske på.
 
Nye nasjonale regler for karantene og isolasjon
Regjeringen har kommet med nye regler for karantene og isolasjon som gjelder fra 1. desember:
 
  • Hvis du bor sammen med en som er smittet må du holde deg hjemme i karantene til du har svar på en negativ test (gjelder også tilsvarende nære, f. eks kjærester, som ikke bor sammen.) Dette gjelder for voksne, enten de er vaksinert eller uvaksinert. Hvis du er vaksinert kan du ved negativ test gå ut av karantene, men plikter å teste deg på nytt senest etter sju dager. Hvis du er uvaksinert kan du ved negativ test gå ut av karantene, men plikter å teste deg daglig i syv dager med hurtigtest eller annenhver dag med PCR-test. Barn som bor sammen med en som er smittet er ikke pliktet å teste seg, men det er en anbefaling.
     
  • Hvis du blir smittet av covid-19, må du være isolert i fem dager. Dette gjelder uavhengig av om du er vaksinert eller ikke. Frem til i dag har kravet vært 2 dager for vaksinerte uten symptomer. I tillegg må du ha vært feberfri i 24 timer før du går ut av isolasjon.
 
Smittevern i verkstedet
Her er det viktig at du husker håndvasken, sprit hendene og bruk munnbind hvis du ikke kan holde én meter fra andre.
 
Selvtester
Vi er glad for at mange har benyttet seg av selvtestene, men nå er vi dessverre gått tom. Vi jobber med å få tak i flere tester og sikter på å ha dette på plass senest til semesterstart i januar.
 
Husk koronatiltakene på AHO er:
 
  • Bli hjemme hvis du er syk.
  • Vask hender grundig og ofte.
  • Ta selvtest ved mistanke om korona smitte.
  • Hold AHO ryddig slik at daglig renhold kan gjennomføres.
 
Vi håper alle får en trygg og frisk førjulstid.
 
 
Mvh,
Beredskapsgruppen
InfoCorona