fbpx For studenter - InfoCorona | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

For studenter - InfoCorona

For studenter - InfoCorona

 

Koronatiltak på AHO 
 
  • Bli hjemme hvis du er syk.
  • Vask hender grundig og ofte.
  • Små grupper fremfor store forsamlinger.
  • Hold AHO ryddig slik at daglig renhold kan gjennomføres.
  • Fysisk undervisning på sal. Undervisning på grupperom og i auditorier er digitale. 
     
Ta en selvtester på AHO 


I samarbeid med SIO, deler nå AHO ut selvtester til våre studenter og ansatte. Selvtestene kan hentes i resepsjonen. Følgende studentgrupper og ansatte kan hente ut selvtester:
 

  • Du er definert som nærkontakt og kontaktet av smittesporingsteamet fra kommunen eller fra skolen
  • Du har ikke fått vaksine enda, og ønsker å teste deg.
  • Du har symptomer og ønsker å sjekke deg (Husk at du skal i utgangspunktet ikke være på skolen hvis du har symptomer, men får du symptomer i løpet av dagen kan dette tilbudet benyttes. Husk ikke å gå tilbake på sal før resultatet på testen foreligger)

 
Selvtestene er gratis.

 

Jeg er ikke i form, hva gjør jeg?


Hvis du har symptomer på sykdom må du holde deg hjemme hvis det er mulig med tanke på undervisningen. Hvis du trenger å være på skolen, kom en halvtime tidligere sånn at du har tid til å ta en selvtest. 
 

Hva skjer hvis en student ved AHO får påvist Covid-19?


Hvis en student får påvist Covid-19 skal han eller hun ta kontakt med sin underviser/kursansvarlig eller fagansvarlig på studieadministrasjonen Silje Nygaard. 

AHO vil i samarbeid med studenten gjøre en smittesporing, og skolen vil ta kontakt med de som har vært nærkontakt og som eventuelt bør teste seg. Deretter vil skolen sende ut en mail til alle studenter og ansatte om at det har blitt oppdaget smitte på campus. 

Du kan lese mer om karantenereglene på Helsedirektoratets nettsider

Se også AHOs Rutine for håndtering av smitte/mistanke om smitte som ligger i den grå boksen på denne siden. 


(16.10.20)

Nærkontakt med smittet


Dersom du har vært i nærkontakt med en som ha fått påvist smitte av covid-19 kan du lese mer om karantenereglene på Helsedirektoratets nettsider.
 

Hvordan kan jeg få testet meg?

 

Spørsmål jeg ikke finner svaret på, hvor henvender jeg meg?


Om du har andre spørsmål enn de som besvares her kan du sende en e-post til infocorona@aho.no.  Vi anbefaler alle om å spørre medstudenter og lærere, søke informasjon fra helsemyndigheten og om å holde seg oppdatert i nyhetskanaler.
 

Blir det studietur til utlandet?


For høstsemesteret 2021 planlegger AHO ingen utenlandsreiser i skolens regi. Dette er fordi det fortsatt er mye usikkerhet, og smittetallene i de ulike landene kan fort skifte. Derfor er det kun innlandsreiser i skolens regi det er mulig å gjennomføre denne høsten. 

(12.08.21)

Trenger du noen å snakke med?


Studieadministrasjonen 
Kontakt oss om du trenger noen å snakke med eller om du lurer på praktiske ting i forbindelse med eksamen eller undervisning. Studierådgiverne og internasjonal koordinator finner du i 3. etasje eller  via e-post, telefon og Zoom. Om du ønsker å ta en prat via Zoom, send en e-post for å avtale tid. 
Se hvem du kan kontakte i studieadministrasjonen her

SIO
Kjenner du på stor angst for koronasmitte og ønsker noen å snakke med om det? I SiO Helse legger vi til rette for at du får en samtale raskt på video. Les mer på nettsiden til SIO ​
 På vegne av beredskapsgruppen:
Ta vare på deg selv – ta vare på hverandre!