fbpx Informasjon til nye studenter | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Informasjon til nye studenter

Informasjon til nye studenter

velkommen2.jpg
Velkommen


Velkommen til Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Her vil du finne informasjon du trenger for å starte på ditt første semester hos oss. Vi gleder oss til å se deg!  

Studiestart


 

Immatrikuleringsseremoni

Program kommer for immatrikulering

 

InfoCorona


All ny informasjon om hvordan koronasituasjonen påvirker AHO blir lagt ut på denne siden: 

InfoCorona - for studenter

Det er viktig for oss alle at dere forholder dere til de grunnleggende smittevernregler som gjelder ved AHO:

  • Bli hjemme hvis du er syk.
  • Vaske hender grundig og ofte.
  • Holde minst 1 meters avstand.
  • Små grupper fremfor store forsamlinger
  • Hold AHO ryddig slik at daglig renhold kan gjennomføres 
Studentkort, print & kopi


Ditt første adgangskort
Som ny student må du ta med et passfoto av deg selv til adgangskortet ditt. Dette får du informasjon om ved studiestart. Når kortet er produsert hentes det i Infotorget, men du får det ikke utlevert før du har gjennomført et brannsikkerhetskurs digitalt. Dette kan gjøres ved å logge inn på branntest.no og bruke kode: AHO17. Ditt første adgangskort er gratis. Dersom du mister eller ødelegger dette, kan du kjøpe nytt i Infotorget.

Pinkode
Pinkoden kan endres ved henvendelse i Infotorget.

Aktivere kort for print og kopi
Når du har fått kortet ditt må du aktivere det for printing på kopimaskinen. Benytt ditt AHO-passord og -brukernavn som innlogging.
Spørsmål om print og kopi? Les her

Digital branntest


Alle studenter ved AHO må gjennomgå et digitalt brannsikkerhetskurs.
Gå til branntest.no og bruk koden: AHO17

Du vil ikke få tildelt ditt studentkort før du har gjennomført testen.

Studieadministrasjonen: Din studierådgiver

Studieadministrasjonen holder til 3. etasje sitter rådgiverne innenfor design, arkitektur og landskapsarkitektur.
Som student har du en studierådgiver som kan bistå studentene med veiledning knyttet til kursvalg, eksamen, sykdom, permisjoner eller annet du trenger hjelp til. 

 

Internside for studenter


På sidene Intern: For AHO-studenter publiseres viktige beskjeder, studentkonkurranser, jobbtilbud, privatoppdrag og annet underveis i semesteret. Du finner den i menyen øverst til høyre.

Her finner du også informasjon om din studiehverdag, diplom, utveksling, emneoversikt, beredskap og påfylling av printkonto. I det hele tatt er dette en portal der du skal kunne finne frem til det meste av info.

I studiekalenderen ligger viktige datoer gjennom semesteret. Denne siden er for våre studenter. Det finnes en kalender på aho.no-forsiden med arrangementer ment for publikum.

Læringsplattform


AHO benytter læringsplattformen Moodle. Alle kurs har et kursom som oppdateres med forelesningsnotater, oppgaver og dialog med din lærer. 

Trykk her for å komme direkte til Moodle.
Trykk her for mer info om innlogging i Moodle.

studentarbeid_1.jpg

Studentweb


I Studentweb finner du din personlige utdanningsplan. Der bekrefter du utdanningsplanen din for dette semesteret – altså hvilken undervisning du skal følge og hvilke eksamener du skal ta. Du er selv ansvarlig for å melde deg til undervisning og eksamen.

Du benytter også Studentweb for å finne fakturaen for semesteravgiften. Denne betaler du i din egen bank. Husk riktig beløp, KID-nummer, konto-nummer og betalingsfrist. Frist for semesterregistrering og betaling av semesteravgift er 1. september.

Organisering/ansatte


AHO er organisert i en administrasjon og fire institutter, som står for skolens undervisning og forskning. Disse finner du i 3. etasje.

Oversikt over ansatte

Institutt for arkitektur har ansvaret for arkitektonisk design og IT. Instituttet tilbyr studiokurs, fordypningskurs og veiledning på flere nivåer i utdanningen. Forskningssenteret RCAT ligger under instituttet.

Institutt for urbanisme og landskap driver undervisning-, forskning- og utviklingsarbeid innen urbanisme og landskapsarkitektur. Formgiving og forståelse av fysiske omgivelser er fokus for instituttets arbeid. Forskningssenteret The Oslo Centre for Urban and Landscape Studies (OCULS) ligger under instituttet.

Institutt for design underviser og forsker på industri-, tjeneste- og interaksjonsdesign. Her utdannes designere som formgir og utvikler produkter, tjenester og interaktive opplevelser. Forskningssenteret Centre for Design Research ligger under instituttet.

I AHOs administrasjon finner du blant annet skolens ledelse, studieadministrasjon, IT og kommunikasjonsavdelingen.

SAHO


SAHO er studentorganisasjonen ved AHO, og er et utvalg av studenter for studenter.
Trykk her for å komme til SAHO sin hovedside.

velkommensuken.jpg

SiO: tilbud for studenter


Hvis du som AHO-student betaler semesteravgift til SiO får du tilgang til en rekke velferdstilbud for studenter.

Kontakt:
22 59 68 00 // www.sio.no

Studentforsikring


Vi anbefaler at studenter tegner egen forsikring, da studenter ved statlige høgskoler ikke er forsikret via sin utdanningsinstitusjon.

Staten er selvassurandør, hvilket innebærer at statlige institusjoner ikke kan tegne forsikringer for sine studenter.

Studenter ved universiteter eller offentlige høgskoler er yrkesskadedekket gjennom folketrygden forutsatt at de er medlemmer i folketrygden.

hus.jpg

Studietur


1-2 ganger i året drar AHOs studenter på studietur/ekskursjon. De ulike kursene drar til forskjellige destinasjoner i både inn- og utland. 
 
En studietur inneholder gjerne omvisninger i museer, utflukter til historiske severdigheter og besøk og workshops hos institutter og kontorer som jobber med design, arkitektur, landskapsarkitektur. Programmet kan også inneholde besøk på et produksjonsanlegg for designstudenter, mens arkitektstudentene studerer byggverk. Landskapsarkitektene blir kjent med landskapsrommet i den store skala utenfor byene, og annerledes byplanlegging og parkanlegg.

Studieturen er en viktig del av kurset og blir en felles faglig referanse gjennom resten av semesteret og studiet. Turen er også et viktig sosialt element og bidrar til å bygge opp fellesskapet blant studentene og lærerne.

Kostnadene for turene varierer og betales av studentene selv. Det er ikke obligatorisk å være med på en studietur. Studenter som av ulike grunner ikke har anledning til å være med får et alternativt opplegg.

Åpningstider


Les mer her om skolens åpningstider.


velkommen_3.jpg

Kart

 

Campus

aho_1_etasje.jpg aho_2_etasje.jpg aho_3_etasje.jpg

artboard_1_2.png
Har du fått opptak til masternivå?


Alle studenter som får opptak til masternivå må fremvise originaldokumentasjon fra tidligere utdanning ved oppstart. Opptakskontoret kontakter nye studenter ved studiestart for fremvisning.

Trykk her for mer informasjon om oppstartsuken for nye studenter på masternivå.


studenter.jpg

Følg AHO i sosiale medier:
instagram_398_0.jpg  f_logo_rgb-black_58.png  youtube_social_circle_dark.png  twitter_svart.png  vimeo_icon_white.jpg