fbpx OAT i 20 år: Samtaler om byen | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

OAT i 20 år: Samtaler om byen

I år er det 20 år og syv festivaler siden Oslo arkitekturtriennale ble etablert i 2000. Det skal feires med en hel jubileumsuke 12.-18. oktober, fylt med program både til frokost, lunsj og kvelds, på nett og fysisk i byen - hvis koronasituasjonen tillater det.
 
Jubileet er en anledning til sammen med publikum, samarbeidspartnere og bidragsytere å se tilbake på triennalens historie og reflektere over både byens og triennalens utvikling og fremtid. Jubileumsprogrammet har fått tittelen «OAT i 20 år: Samtaler om byen».
 
– Med utgangspunkt i triennalens historie, kan vi løfte frem samtaler og temaer som har preget byen de siste 20 årene. Samtidig vil vi bruke historien til å diskutere hvordan både byen og triennalen kan utvikles videre. Vi gleder oss til å feire OAT og engasjementet for arkitektur og byutvikling med både gamle og nye publikummere, medlemmer og samarbeidspartnere, sier Hanna Dencik Petersson, direktør i Oslo arkitekturtriennale.
 
Programmet i jubileumsuken 12.-18. oktober vil blant annet by på direktesendte jubileumsarrangementer og visning av en kortfilmserie produsert til jubileet, Arkitekturpoddens jubileumsserie, en essayserie i samarbeid med Arkitektur N, en serie prosjekter i samarbeid med det paneuropeiske nettverket Future Architecture Platform med utgangspunkt i OATs arkiv, andre utgave av Barnas arkitekturdag i samarbeid med Nasjonalmuseet og ByKuben, og hvis situasjonen tillater det, jubileumsfest i samarbeid med Oslo arkitektforening. Mer informasjon kommer på oslotriennale.no.
                                            
På veien frem til jubileet i oktober skal vi dykke ned i OAT-arkivet og løfte triennalen og byens mange fortellinger frem i dagens lys og samfunnskontekst. Følg med på Instagram i tiden frem mot jubileumsuken. Har du selv noen OAT-fortellinger eller minner å dele? Ta kontakt!
 
Hold av datoene for jubileumsuken 12.-18. oktober, og bli med på feiringen av Oslo arkitekturtriennales 20-årsjubileum. 

Mer info her
Program:

Dato: 12 oktober, 2020 - 18 oktober, 2020
Tid: 08:00 - 21:00

Kontakt: eva@oslotriennale.no