Illustrasjon: The Great Acceleration, 1750–2000, The Smithsonian.

Overgrowth Talks #3 (OAT)

Med utgangspunkt i de to nordiske byene Stockholm og Oslo, og et fiktivt tegnseriescenario for alternative fremtider, vil kveldens panel reflektere over og diskutere spørsmål om vekst og nedvekst i bytutviklingen. Vi benytter også anledningen til et tilbakeblikk på flere av essayseriens bidrag. Kveldens spesielt inviterte gjester er Overgrowth-skribentene Ingerid Helsing Almaas, Anna Mill og Helen Runting, i møte med OAT 2019-kurator Cecilie Sachs Olsen og e-flux Architecture-redaktør Nikolaus Hirsch.

PROGRAM:
16:45 Varm suppe

17:00 Velkommen v/Hanna Dencik Petersson, OAT
OAT 2019 v/Cecilie Sachs Olsson, OAT 2019 editor
e-flux Overgrowth v/Nikolaus Hirsch, redaktør, e-flux Architecture

17:15 Presentasjon av essayene v/Ingerid Helsing Almaas, Helen Runting og Anna Mill

18:00 Panelsamtale. Ordstyrer: Nikolaus Hirsch

Spørsmål fra salen
Oppsummering v/Nikolaus Hirsch

Livestream her

BIDRAGSYTERE:
Ingerid Helsing Almaas
Ingerid Helsing Almaas er arkitekt og seniorrådgiver ved DOGA. Almaas er også skribent og kritiker for publikasjoner både hjemme og ute, og var redaktør for Arkitektur N 2004-2007. Les hennes essay “No app for that” her.

Helen Runting
Helen Runting er arkitekturteoretiker og byplanlegger, og en av partnerne i det svenske arkitektkontoret Secretary. Runting er i sitt virke både som teoretiker og praktiker særlig opptatt av arkitektur i et større samfunnsperspektiv. Les Helen Runting og Hélène Frichots essay “The Queue” her.

Anna Mill fra Mill & Jones
Mill & Jones er et designkontor ledet av Anna Mill og Luke Jones. Mill & Jones er blant annet forfatterne av «Square Eyes», en tegnet novelle om byer, teknologi og fremtiden, utgitt av Jonathan Cape i 2018. Les Mill & Jones’ “Exile's Letter” her.

Arrangementet foregår på engelsk, og kan bli fotografert/filmet for offentlig bruk.

OM ESSAYSERIEN OVERGROWTH:
Essay-serien Overgrowth er et samarbeid mellom nettplattformen e-flux Architecture og Oslo arkitekturtriennale knyttet til OAT 2019. Serien utforsker utfordringene som ligger i den vekstbaserte bymodellen og tester ut arkitektoniske alternativer for en ny kulturbasert økonomi. Hvordan skal vi utforme levende byer i fremtiden hvis den menneskelige og økologiske utviklingen settes foran økonomisk vekst?

Seminaret Overgrowth Talks #3 er et samarbeid mellom e-flux Architecture, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og Oslo arkitekturtriennale. Les mer her

Les mer om essayserien og finn alle essayene her
Program:

Dato: 6 februar, 2020
Tid: 17:00 - 19:00

Sted: AHO A2 - Sverre Fehn Auditorium
Adresse: Maridalsveien 29, 0175 Oslo

Kontakt: OAT