Utstilling hos Norway Designs: "Med smak av Litteratur" - AHOs førsteårsstudenter, design

"Med smak av Litteratur"
Førsteårs designstudenter ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo har utviklet produkter for det nye serveringsstedet som åpner i Deichmans nye hovedbibliotek i Bjørvika. 

Oppgaven var å lage produkter som forsterker opplevelsen av matkonseptet «En reise i verdens litteratur og smaker»

Løsningene
Studentene har utviklet løsninger både for kuvertservering, og bordservering inspirert av «High tea» konseptet. Løsningene reflekterer Centropas uttrykk som formidler kultur og litteratur på en folkelig og tilgjengelig måte. 

Samarbeidet
Prosjektet er gjort i samarbeid med Tore Namstad og Kjell Arne Johnsæter i kjelltoremat.no som har ansvaret for å utvikle og drive alle matserveringstendene i det nye Deichmanske bibliotek i Bjørvika. De er kjent for sine spennende konsepter som Bollywood Dancing, Acqua, Kafe Oslo i Litteraturhuset og Stock i Barcode. 

Resultatet
Centropas eiere har fått god innsikt gjennom designprosessen i prosjektet. Studentenes arbeider har vært med på å tydeliggjøre og konkretisere restaurantkonseptet. Samarbeidet er et godt eksempel på hvordan utdanningsinstitusjoner kan bidra til nytenkning i næringslivet og stimulere til økt bruk av design.
​pdf-presentasjon
Program:

Dato: 25 april, 2019 - 9 mai, 2019
Tid: 17:00

Sted: Norway Designs
Adresse: Stortingsgaten 28

Kontakt: Stein Rokseth