Språk

Studer design på AHO

Studer design på AHO3_d_2015aho_firstbatch_nr_78__5.jpg

2_d_2015aho_fourthbatch_nr_27__2.jpg

shortcode_3_2015aho_thirdbatch_nr-27.jpg

shortcode_3116746408_45e0629e8f_o-e1394028996517.jpg

the-future-of-offshore-supply_ide_21-e1394029750451.jpg

shortcode_3_2015aho_batch_xtra_nr_50_.jpg

3_d_2015aho_firstbatch_nr-65-.jpg

3_2015aho_batch_xtra_nr_58_.jpg

v_skar_i_noemi_story_02-e1394028032557_0.jpg

shortcode_2015aho_fourthbatch_nr_110_.jpg

3_2015aho_firstbatch_nr_76__0.jpg

shortcode_2_2015aho_fourthbatch_nr-162.jpg


Se studentenes diplomprosjekter her   
  

Tidligere studenter
 


 

Endre Hals. Industridesigner, skimaker og gründer. www.eviski.com


Endre Hals fra Molde er den eneste i Norge som produserer alpinski, og den eneste i verden som lager totalt skreddersydde ski fra bunnen av. Han er utdannet ved AHO.

«Utdannelsen fra AHO har gitt meg en brei kompetanse. Alt frå praktisk matematikk og avanserte programvarer til materiallære og erfaring med tunge maskiner. Dette er kunnskap som var veldig viktig for å kunne lage ein liten skifabrikk.»

«I forbindelse med Nils Gaups film «Birkebeinerne» har Endre Hals laget fire par ski som tilsynelatende ligner originalen. Tre av disse er brukt under innspillingen av stuntscener i Sogndal» – Elisabeth Skarrud, journalist NRK. Se hele artikkelen her.

   

 

Frida Almqvist. Tjenestedesigner og PhD Fellow. www.fridaalmqvist.com


Frida Almquist jobber som tjenestedesigner og forskningsassistent ved forskningsenheten Design for offentlige tjenester (DOT), og som veileder på masterkurs ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

«Noe av det viktigste jeg lærte under studietida på AHO er å virkelig se og lytte til menneskene vi designer for. I tillegg har jeg lært å stille de dumme spørsmålene som utfordrer fastsatte sannheter, ved å få folk til å klø seg i hodet og tenke om igjen.»

   

 

 

 

 

Tina Alnæs. Industridesigner i HOWL designstudio, Stockholm. www.howlstudio.se  // www.tinaalnaes.com


Tina Alnæs's diplomoppgave ved AHO, gjort i samarbeid med Stokke AS, ble belønnet med en «Red Dot: Best of the Best» i 2014. Tina er i dag bosatt i Stockholm, der hun jobber som industridesigner for HOWL designstudio.

«Gjennom Masterstudiet fikk jeg særlig god erfaring med et bredt spekter av industridesign arbeidsmetoder, og å gjennomføre designprosesser for prosjekter av ulik egenart. Den brede designkompetansen jeg opparbeidet meg på AHO har vært et godt grunnlag for min nåværende jobb i et kreativt designbyrå, der vi utvikler og formgir produkter for alt fra startups til store, globale merkevarer.»

   

 

 

 

 

 

Marius Andresen. Industridesigner. www.K8.no


Med-gründer og Daglig leder av K8 industridesign AS(1998-)
Bright Products (Med-gründer, Styremedlem, Chief Designer, 2011-)
ConceptoMed (Med-gründer, Styremedlem, Chief Designer, 2012-)

Basert på sin kompetanse i industridesign har han bidratt til etableringen av to andre pionèr-bedrifter med globale ambisjoner, i tillegg til K8. Bright Products startet hos K8 i kjølevannet av deltakelse under Beyond Risør sin Beyond Light som et mobilt lys og lade prosjekt for alle mennesker som lever Off-Grid uten tilgang til elektrisitet, og lyser i dag opp hverdagen til over 1 million mennesker. ConceptMed ble etablert på basis av oppfinnelsen Luer-Jack gjort av lege Christian Mide og vil forhåpentligvis bidra til en sikrere bruk av sprøyter.

«Det er liten tvil at utdannelsen gav meg det nødvendige fundament for å se muligheter der andre ser hindringer. Industridesignkompetanse er nyttig i de fleste sammenhenger fra verksted til styrerom, og det er fantastisk å vite at hver dag fylles designer-verktøykassen om man bare er åpen og nysgjerrig!»

   

 

 

 

 

 

 

Torill Flyen. Industridesigner og design manager. www.vikingfootwear.com/no


Torill Flyen jobber innen footwear design, og har tidligere jobbet internasjonalt i Tyskland og USA som designer for Adidas, Reebok og Clarks. For tiden jobber hun som produktsjef og design manager for Viking Fottøy A/S.

«Å jobbe i footwear design handler om mer enn å komme opp med gode ideer og flotte tegninger. Minst like viktig er evner til å observere, lytte, samarbeide og overbevise. I tillegg kreves det at en kan gjennomføre designprosjekter optimalt innenfor korte tidsfrister. Gjennom det prosjektbaserte studiet fra AHO, tilegnet jeg meg kunnskaper såvel som praktisk erfaring i designmetodikk, prosjektstyring og prosjektsamarbeid. Overgangen til industridesigneryrket ble tilnærmet smertefri, ettersom AHO lærte meg å være selvstyrt og ga meg meg gode verktøy for min videre karriere.»

 

 

 

 

 

Sven Håkon Voldum. Interaksjonsdesigner. www.drapogdesign.com // www.fastcodesign.com


Sven Håkon Voldum tok sin diplom våren 2014, og rett etterpå opprettet han et kreativt designbyrå – Drap og Design SA med tre medstudenter. Med sitt første prosjekt ble de nominert til INDEX Award.

«Designutdanningen ved AHO har lært meg at det finnes mange veier til målet. Etablerte løsninger og normer trenger ikke å være avgjørende for hvordan en utfordring skal takles, men bør snarere ses på som ett av mange verktøy i prosessen frem mot resultatet. Og nettopp denne utforskningen av muligheter inspirerte tre medstudenter og meg selv til å starte Drap og Design etter fullført utdanning. I Drap og Design skal vi utfordre og utforske, enten det er snakk om nye muligheter eller forbedring av eksisterende løsninger.»

   

 

 

 

 

Emilie Strømmen Olsen. Tjenestedesigner i Designit. www.designit.com // www.beyondrisor.no


Emilie Strømmen Olsen har spesialisert seg innenfor tjenestedesign og jobbet ett år på AHO med Design for offentlige tjenester (DOT) og hun var designfaglig prosjektleder for Beyond Risør. I dag jobber hun som tjenestedesigner hos Designit.

«Gjennom studiene på AHO ble jeg klar over hvor uendelig mange muligheter man har som designer. Alle organisasjoner, bedrifter og offentlige instanser har behov for mennesker som kan jobbe strukturert med å finne nye og smarte løsninger på utfordringene sine. Designere trengs i utviklingen av alt fra ergonomiske tannbørster til gode pasientreiser.»

   

 

 

 

 

Bjørn Teige. Manager Subsea Tie-In & Structures, Aker Solutions. www.akersolutions.com


Bjørn Teige har bakgrunn som offiser i Forsvaret og er utdannet industridesigner fra Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo. Etter utdannelsen jobbet han som forsker og design manager ved FFI. Videre har han har jobbet med konseptutviklig og innovasjon i Aker Solutions og leder i dag en avdeling i Subsea Tie-In & Structures i Aker Solutions.

«Industridesign består av ett bredt spekter av retninger og spesialiseringer. For meg, handlet industridesignutdanningen ved AHO om å ha anledning til å utforske designfaget generelt, og ta egne valg ut i fra dette i løpet av studiet.
Mine valg av fordypning innen Applied Science Product Development og Multi-disciplinary Design Management, har vært en god ballast i senere yrkesutfoldelse.»

   

 

 

 

Katinka von der Lippe. Industridesigner. Lead Design, Eker Design AS. www.ekerdesign.com


Katinka von der Lippe er en prisvinnende designer med fokus på designstrategi, ledelse, innovasjon, kreativitet og estetikk. Hun arbeider som Lead Design ved Eker Design AS i Norge.

«- Én ting fra utdanningen som har bidratt profesjonelt til den jeg er idag: Fugleperspektivet. Opplevelsen av design som et knutepunkt-fag.Gjennom utdanningen opparbeidet vi breddeforståelse for designerens oppgaver. Jeg opplevde hvordan faget trådte frem som et bindeledd for flere fagdisipliner i et utviklingsløp. Å håndtere komplekse design- og utviklingsprosesser med mange faktorer er viktig for våre kunder i dag.