Språk

Prestisjepris til landskapsstudio

Foto: JKL

Prestisjepris til landskapsstudio

"Svalbard: Fluid Territory" har blitt tildelt The American Society of Landscape Architects’s professional Award of Excellence in Research 2017. 

Masterkurset var tredje semester 2015 ved Tromsø Academy for Landscape and Territorial Studies, et samarbeidsstudie mellom AHO og UiT, Norges Arktiske Universitet. Kursarbeidet ble påmeldt konkurransen som et forskningsprosjekt.
 
- ­­Dette er stort og veldig hyggelig både for lærere og studenter. Arbeidet eksperimenterte med relativt nye metoder for territoriell analyse, som kombinerte flere kartleggingsteknikker, samt grundig undersøkelse av Svalbards historie, forskningsdata og territoriet stadig skiftende karakter. Kurset hadde en stor forskningskomponent, noe som var utfordrende for studentene, men de har virkelig imponert oss med sitt forskningsdrevne design, sier Janike Kampevold Larsen.

Hun koordinerte Tromsø-studiet de første fire årene, og var leder for kurset sammen med Kathleen John-Alder fra Rutgers University. I oktober reiser de til Los Angeles for å motta prisen. Eimear Tynan, Mats Kemppe og kartograf Riccardo Pravettoni var andre viktige bidragsytere på kurset.
 
Les mer om kurset her https://aho.no/no/nyhetsarkiv/studio-svalbard-et-territorium-i-forandring