fbpx NYHETSBREV FOR DESEMBER 2020 | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

NYHETSBREV FOR DESEMBER 2020

NYHETSBREV FOR DESEMBER 2020

aho_vinter_kjaere_student_nyhetsbrev.jpg

Året vi alle satt inne

 
Semester-innspurten er tøff for alle, og nok ekstra hard i år. Det unormale har vært normen – og de fleste av oss er slitne. Studentene er blant dem som rammes hardest. Tilrettelegging for hjemmestudier, begrenset tilgang til skolen og sosiale aktiviteter kommer på toppen av å bli ferdige med prosjekter, gjennomganger og eksamener. Ferien som står like for døra har dere fortjent! Ikke alle har samme mulighet til å nyte feriedagene. Et smil er den korteste avstanden mellom mennesker. Prøv å finne måter å dele helligdagene med kollegaer og medstudenter.
Vi ønsker å sikre at det legges best mulig til rette for både undervisning og livet rundt studiene. Det inviteres til et allmøte ved begynnelsen av semesteret.
 
Klokka 11.02, mandag 21. desember markerer et vendepunkt. Gradvis blir dagene lengre og nettene kortere. Vi håper at året som kommer vil by på bedre dager.
 

kjaere_deg_i_karantene_med_qr_kode.jpg

“Kjære deg i karantene eller isolasjon” – et samarbeid mellom studenter fra Oslo Met og AHO


Mange av oss har på et eller annet tidspunkt i år måttet forholde seg til perioder i karantene eller isolasjon. Dette kan by på en rekke utfordringer, blant annet knyttet til psykisk helse. 
 
En gruppe bachelorstudenter i sosialt arbeid ved Oslo Met har laget en digital guide for studenter i karantene eller isolasjon. I den anledning ble en av AHOs førsteårsstudenter, Guro Laa, i arkitektur hentet inn for å designe brosjyren. Guiden kalt «Kjære deg i karantene eller isolasjon», inneholder praktisk informasjon, motiverende ord og forslag til rutiner som promoterer god psykisk helse i karantenehverdagen. 
 
Vi synes studentgruppen har levert et lettbeint og løsningsorientert bidrag, som kan hindre de mange små bekker i å bli en stor å. Utfordringene den ser på er like aktuelle for den med hjemmekontor som for studenten med hjemmelekser. Vi oppfordrer derfor til å ta en titt, og hvis du liker budskapet kan den gjerne deles med studenter og kollegaer der dere deler informasjon. Guiden kan leses vi QR-koden over eller ved å følge denne lenken. 
 

sok_aho.jpg

Creuna og AHO går sammen om den digitale studentrekrutteringen


Pandemitilstanden fortsetter å skape behov for nytenking i alle kriker og kroker hos AHO, og rekrutteringen av nye studenter blir intet unntak. Muligheten for fysiske møter med nysgjerrige søkere er ikke lenger der, og med dette oppstod vedtaket om en digital rekrutteringskampanje. 
 
Brikkene faller raskt og sikkert på plass. I november kunne AHO ønske Mari Elvine Svebak Nordmarken velkommen som kommunikasjonsavdelingens nye kommunikasjonskonsulent. Ved månedsskiftet ble det offisielt at Creuna blir AHOs samarbeidspartner i prosjektet. Sammen skal informasjonsavdelingen og Creuna, i tett samarbeid med fagpersoner og studenter, skreddersy et spennende digitalt konsept for rekruttering. Vi gleder oss til fortsettelsen! 
 
Vil du tipse om et spennende prosjekt eller emne som kan vises frem i rekrutteringsarbeidet? Ta kontakt med Mari på mail mn@adm.aho.no
 

AHO lokalt, i verden og på internett


Selv i unntakstilstand og lock down skjer det masse spennende på AHO hver måned. Våre flinke studenter skaper spennende prosjekter, våre dyktige lærere publiserer fagartikler og holder eksterne foredrag. Her er et lite knippe av det AHO-familien har funnet på den siste måneden.
 • Radical to be nice or nice to radical. Lærer, designer og astronaut Hans Gerhard Meier holdt foredrag på Creative Mornings. Denne ligger nå ute på nett. Se den her. 
 • Beyond the Walls: Mari Lending. Et intervju med Mari Lending om Covid-19 og stengte skoler i Yales studentavis. Les den her. 
 • Warburg-modeller til Blaker, Hamburg og London. Modellene som studentene har lagd i kurset “The Art of Collecting Architecture: Warburg Models” med Tim Anstey og Mari Lending skal stilles ut i flere byer. Dette skriver de: The exhibition considers the role of architecture in the development of Aby Warburg’s ideas on cultural history, and its significance for the history of the Warburg Library. The models focus on the spaces the Warburg Institute occupied and explore connections between architecture, exhibition history, and the history of ideas. The first display of the travelling Warburg models will take place at Blaker gamle meieri in the spring 2021, and be produced by the students in the spring elective. 
 • Ønsk velkommen til to nye maskiner på verkstedet. Etter 20 års tjeneste, delvis trofast – men i det siste svært haltende, pensjoneres både retthøvel og tykkelseshøvel. I juleferien blir det installert to nye maskiner. Disse er moderne, har bedre kapasitet og kan høvle bredere emner. Høvelknivene, «Silent Power cutter», er spiralformet og gir vesentlig mindre støy.
 • Vi har noen nye fjes på AHO. Disse begynte hos oss november. Ønsk velkommen til:
  • Martine Lorentzen som jobber med etter- og videreutdanning hos forskningsadministrasjonen. 
  • Mari Elvine Svebak Nordmarken i kommunikasjonsavdelingen som skal jobbe med rekruttering av nye studenter til AHO i 2021. 
  • Siri Lie Olsen, Førsteamanuensis på Institutt for urbanisme og landskap.
  • Vi takker av Ning Christensen og ønsker velkommen til Isimeme og Elisabet, to nye vikarer på økonomi.

Nyhetsbrev 2021


Kommunikasjonsavdelingen har de siste ukene pønsket frem et spennende og sprekt nyhetsbrev for 2021. Vi håper du vil lese dette når det lanseres i februar (oppdatering: lanseringen er utsatt til mars). Målet er at dette skal bli et kort, interessant nyhesbrev for ansatte og studenter som virkelig speiler det som skjer på AHO. Vi tar alltid i mot innspill og tilbakemeldinger på nyhetsbrevet. Dette kan du sende til nyhetsbrev@aho.no

God jul!
Vi snakkes i 2021.