Språk

Søk AHO - Master i design

Fra semesterutstillingen AHO WORKS.

Søk AHO - Master i design

Form fremtiden!

AHO har et åpent, mangfoldig, kreativt, rikt og intenst studiemiljø. Fremtiden skal formes av ulike stemmer og ulike tilnærminger. Vi er glade for at så mange søker seg til oss. AHO ser ikke etter en måte å tenke, være eller utforske verden på. Vi ønsker et mangfold av talenter og uttrykk velkommen, og vil at det skal være like unikt og ditt eget når du er ferdig med utdannelsen din hos oss.

Hva gjør en designer?

En designer planlegger og formgir produkter og tjenester. De jobber med hvordan ting ser ut og brukes. Alt fra tannbørster via app’er til tog og båter. Designere jobber innenfor en rekke spesialiseringer. Det kan være rene visuelle uttrykk, eller industridesign, tjeneste-, interaksjons- eller systemorienterte designmetoder. Du kan starte din egen virksomhet eller bli ansatt i et designbyrå, konsulentselskap eller in-house i både offentlig og private virksomheter.
 
Som student ved designutdanningen vil du utvikle kompetanse innen designhistorie, estetikk, materiallære, mekanikk og interaksjon. Gjennom hele studiet vil dine lærere ved AHO utfordre og støtte ditt unike uttrykk. Du skal ikke bli en kopi av noen andre.

Video om opptak og studier: møt AHO-studenter 


Søk opptak til Design

AHO tar opp 30 studenter til designstudiet hvert år. For å bli student ved AHO må du gjennom en søknadsprosess som består av tre steg:

1_6.jpg
SAMORDNA OPPTAK
Først må du søke gjennom Samordna opptak. Fristen for å søke er 15. april. Når du har søkt og mottatt ditt søkernummer kan du registrere deg i vår innleveringsportal og laste opp hjemmeoppgave.


2_6.jpg
OPPTAKSPRØVE 1
Oppgaven og informasjon om innlevering er tilgjengelig her. Du kan starte på arbeidet med oppgaven før du har søkt Samordna opptak, men du kan ikke laste den opp før du har mottatt søkernummeret dit. Opptaksprøve 1 er ikke poenggivende, men en kvalifisering til opptaksprøve 2.​ Omtrent 300 søkere kommer videre. Se tidligere oppgaver 


3_5.jpg
OPPTAKSPRØVE 2
Om du går videre vil du bli invitert til opptaksprøve 2 som holder på AHO den 16. og 17. juni. Gjennomførte prøver tildeles poeng, som bli lagt sammen med dine poeng fra Samorda opptak. Opptaksprøve 2 teller to tredeler. Det betyr at en sterk opptaksprøve kan veie opp for litt svakere karakterer og at høyt karaktersnitt kan hjelpe på litt lavere poeng på opptaksprøven. Se tidligere oppgaver 

Les mer om opptak her

 

Åpen dag

Velkommen til Åpen dag på AHO 8. mars! Her kan du øve på opptaksprøver, få omvisninger på skolen, høre foredrag, møte lærere og studenter og svar på alle spørsmål om opptak. 

Hvordan lærer du på AHO?

AHOs studenter lærer på tegnesalen, i verksteder og workshops. Noe av undervisningen skjer også i forelesninger, men det meste av læringen skjer ved tegnebordet ditt en-til-en med lærer og med de andre studentene. Vi kaller dette studiobasert undervisning. Studentene jobber stort sett med prosjekter og praktisk arbeid. Denne måten å arbeide på gir et sosialt miljø og det er tett oppfølging fra lærene. Hver semester er det også tilbud om å bli med på ekskursjon.  
 

 

2015aho_firstbatch_nr-124-_2.jpg

kenya4_0.png

utastilling_0.png

d_2015aho_firstbatch_nr-71-_1.png

bibliotek_1.png

byggehall_3.png

leire_0.png

3d_5_6.jpg

interaksjonsdesign_0.png

Fagområdene

Industridesign: Du lærer å lage og utvikle produkter og gjenstander og om både estetikk og funksjonalitet. Det kan være alt mulig fra tannbørster til hurtigtog og fraktskip, eller en vakker lampe.

Interaksjonsdesign: Du lærer om møtet mellom mennesker og teknologi. Det kan være å utvikle en app, nye nettsideløsninger eller teknologiske løsninger for mennesker som har ulike utfordringer i sin hverdag.
 
Tjenestedesign: Du lærer å tilpasse en tjeneste for å sikre best mulig funksjon for brukerne. Det kan være digitale selvbetjeningsløsninger for det offentlige eller en betalingstjeneste tilpasset mobil eller andre tjenester.
 
Systemorientert design: Du lærer å drive designprosesser. Slike prosesser er komplekse og krever samhandling fra flere aktører. Designprosessen skal sørge for at eksperter, brukere, produkter og teknologien blir involvert på riktig måte, til riktig tid.
 

Oppbygning av studiet 

De første tre årene på designstudiet lærer du om industridesign, interaksjonsdesign, tjenestedesign og systemorientert design. De to neste årene på masternivå spesialiserer du deg i ett av dem, eller lager din egen kombinasjon av fagene. ​Les mer om designstudiet her


ba_0.png

ma.png

ma-spez.png

Meld deg på nyhetsbrev om studier


Viktige datoer

  • 3. april: opptaksprøve 1 publiseres her
  • 15. april: frist Samordna Opptak for alle nordiske søkere
  • 27. april kl. 13.00: innlevering av opptaksprøve 1
  • 16. og 17. juni: opptaksprøve 2

NB: søker du på bakgrunn av realkompetanse eller har utdanning fra land utenfor norden er fristen for å søke 1. mars. 

 


Spørsmål om søknad og opptak? Kontakt 
opptak@aho.no  / ​tlf 22 99 70 00

 


Husk at du kan øve deg:
TIDLIGERE OPPTAKSPRØVER


Følg oss!
fb.gif download.jpg