Språk

Studietur

Studietur

1-2 ganger i året drar AHOs studenter på studietur/ekskursjon. De ulike kursene drar til forskjellige destinasjoner i både inn- og utland.
 
En studietur inneholder gjerne omvisninger i museer, utflukter til historiske severdigheter og besøk og workshops hos institutter og kontorer som jobber med design, arkitektur, landskapsarkitektur. Programmet kan også inneholde besøk på et produksjonsanlegg for designstudenter, mens arkitektstudentene studerer byggverk. Landskapsarkitektene blir kjent med landskapsrommet i den store skala utenfor byene, og annerledes byplanlegging og parkanlegg.

Studieturen er en viktig del av kurset og blir en felles faglig referanse gjennom resten av semesteret og studiet. Turen er også et viktig sosialt element og bidrar til å bygge opp fellesskapet blant studentene og lærerne.

Kostnadene for turene varierer og betales av studentene selv. Det er ikke obligatorisk å være med på en studietur. Studenter som av ulike grunner ikke har anledning til å være med får et alternativt opplegg.

Høsten 2019 går studieturene for 1. klasse (GK1) til:

Arkitektur: Nyksund i Nordland 9.-14. september
Design: København. 23. -27.september
Landskapsarkitektur: Danmarks vestkyst og Vadehavet 9-14 sept

Felles: frivillig ex.phil fjelltur 6-7. oktober