fbpx Oppmelding og avmelding | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Oppmelding og avmelding

Slik melder du deg opp til, og av ordinær eksamen, ny og utsatt eksamen (konteeksamen), og andre og tredje eksamensforsøk. I noen tilfeller kan du også søke om et fjerde eksamensforsøk.

Regler for å kunne ta eksamen: 
  • Du må ha betalt semesteravgiften for det semesteret du har tenkt å ta eksamen. 
  • Du må dekke eventuelle forkunnskapskrav før du kan ta eksamen. Dette finner du mer informasjon om i emnebeskrivelsen til emnet. Emnebeskrivelsene finner du i programplanen for ditt studium. 
  • Du har normalt ikke rett til mer enn tre forsøk på samme eksamen. 

Reglene for opp- og avmelding er fastsatt i §11 i Forskrift om opptak, studier og eksamen ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.
 

Oppmelding til eksamen

Du er selv ansvarlig for å registrere deg i Studentweb hvert semester. Der skal du: 

  • Melde deg til undervisning og ordinær eksamen 
  • Semesterregistrere deg (og lagre undervisningsplanen din) 
  • Betale semesteravgift, kopiavgift og eventuelle studieavgifter 


Fristen er 1. september for høstens emner og 1. februar for vårens emner.

 

Melde deg av eksamen

Du kan selv melde deg av ordinær eksamen i Studentweb. Hvis du melder deg av en eksamen, kan du tidligst ta den på nytt neste gang ordinær eksamen blir arrangert.

Merk at:

  • Studiene ved AHO har progresjonskrav. Husk at det kan få konsekvenser for ditt studieløp, hvis du melder deg av eksamen. 
  • Emner i grunnundervisningen kan ha forkunnskapskrav om å ha bestått forrige semesters emner. Det kan bety at du må vente opptil ett år før du kan ta eksamen på nytt, uten å ha mulighet til å ta andre emner ved AHO i mellomtiden. 
  • Fristen for avmelding til eksamen er 14 dager før den aktuelle eksamensdatoen.  
  • Avmelding av diplomeksamen har egne frister. Les mer om diplomeksamen her.  


Husk at det ikke er sikkert at samme eksamen blir arrangert om igjen, siden emne- og programplaner jevnlig blir revidert.
 

Tidligere ordning, avlegge eksamen

Hvis et emne blir nedlagt, eller endres betydelig i omfang, gis det anledning kun én gang til å avlegge eksamen etter tidligere ordning innen et tidsrom på ett år etter at ny ordning trer i kraft. 
 
Studenten har imidlertid ikke krav på undervisning etter tidligere ordning. Gjelder endringen selve eksamensordningen, gis det anledning til å gå opp til eksamen én gang etter tidligere ordning dersom studenten har påbegynt emnet før den nye ordningen trådte i kraft. Jmf. § 11-8 i Forskrift om opptak, studier og eksamen ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Grunnkurs

Prosjektinnlevering

Dersom du blir syk mer enn tre dager i løpet av de to siste ukene før innleveringsfristen, slik at du ikke får levert innen fristen, kan du få utsatt innlevering.

  • Maksimum utsettelse for studioemne er fem virkedager
  • For emner med mindre enn 10 studiepoeng er maksimum utsettelse tre virkedager

Søknadsfrist for å dokumentere fravær er senest syv dager etter innleveringsfristen.

Presentasjon

Dersom du er syk på sluttgjennomgangen, kan du søke om utsatt presentasjon. Søknadsfristen for å dokumentere fraværet er senest syv dager etter presentasjonsdagen. Legeattesten må omfatte presentasjonsdagen.

Skriftlig skoleeksamen

Dersom du er syk på eksamensdagen, eller av andre tungtveiende årsaker ikke får avlagt eksamen, kan du søke om utsatt eksamen. Fravær må dokumenteres, og rett til utsatt eksamen kan gis på følgende grunnlag:

  • Akutt sykdom for deg eller noen du har omsorgsansvar for
  • Fødsel
  • Dødsfall i nær familie
  • Andre tungtveiende grunner

Fristen for å søke om utsatt eksamen er senest tre dager etter eksamensdagen. I dokumentasjonen må det komme frem at du har vært syk eller av annen tungtveiende grunner var fraværende på eksamensdagen.

Slik søker du

Fyll ut søknadsskjema og last opp legeattest eller annen tilsvarende dokumentasjon. Legeattester inneholder sensitiv informasjon og skal derfor ikke sendes på e-post. Uteblir du fra en eksamen i grunnundervisningen uten gyldig grunn, vil du ikke ha adgang til å avlegge eksamen før ved neste ordinære eksamen.

Masterkurs

Prosjektinnlevering

Dersom du blir syk mer enn tre dager i løpet av de to siste ukene før innleveringsfristen, kan du søke om utsatt frist.

  • Maksimum utsettelse for studioemner er fem virkedager
  • For fordypningsemner er maksimum utsettelse tre virkedager

Søknadsfrist for å dokumentere fraværet er senest syv dager etter innleveringsfristen. 
 

Presentasjon

Dersom du er syk på sluttgjennomgangen, kan du søke om utsatt presentasjon. Søknadsfrist for å dokumentere fraværet er senest syv dager etter presentasjonsdagen. Legeattesten må omfatte presentasjonsdagen.
 

Slik søker du

Fyll ut søknadsskjema og last opp legeattest eller annen tilsvarende dokumentasjon. Dokumentasjonen må inneholde tidsperioden for sykdommen.

Diplom

Dersom du blir syk mer enn tre dager i løpet av diplomsemesteret, kan du søke om utsatt innleveringsfrist. 

Søknadsfrist for å dokumentere fraværet er senest syv dager etter sykdomsforløpet. Dokumentasjonen må inneholde tidsperioden for sykdom. Det kan innvilges utsettelse på inntil fem virkedager. Selv om du får innvilget ny utsatt frist på bakgrunn av dokumentert sykdom, kan du fortsatt levere til den ordinære innleveringsfristen. Hvis du er på gruppeprosjekt, gjelder utsatt innlevering også for de andre på gruppen.

Du søker ved å fylle ut søknadsskjema og laste opp legeattest eller annen tilsvarende dokumentasjon. 

Ved utsatt innlevering utover dette, eller ved søknad om utsatt presentasjon, vil du bli sensurert sammen med neste semesters kull.

Utsatt eksamen

Hva skjer hvis jeg ikke får tatt eksamen, levert prosjekt eller diplom? Les om utsatt innlevering av diplom under 4.3 Diplomreglement.

Utsatt innlevering prosjekt

  • Innlevering og gjennomgang skjer uavhengig av hverandre.
  • Innlevering gjøres på dato gitt av studieadministrasjon, se punkt 2.3 Fravær grunnet sykdom.
  • Gjennomgang/presentasjon gjennomføres så snart som mulig og normalt senest to måneder inn i det nye semesteret.
  • Eksamensordningen skal være den samme som ved ordinær eksamen.
  • Dato for gjennomgang bestemmes av studieadministrasjonen etter avtale med kursansvarlig.

Utsatt skoleeksamen

  • Ny skoleeksamen avholdes samtidig med kontinuasjonseksamen og arrangeres så snart som mulig og senest 2 måneder inn i nytt semester.
  • Eksamensordningen skal være den samme som ved ordinær eksamen og oppmelding gjøres via studieadministrasjonen.

Stryk

Stryk i grunnundervisningen


Kontinuasjonseksamen

Hvis du strøk på ordinær skoleeksamen i grunnundervisningen har du rett til å ta ny eksamen. Du finner informasjon om tid og sted for skoleeksamen i Studentkalenderen. Du melder deg opp via nettskjema og eksamensordningen er den samme som ved ordinær eksamen.

Supplering

Dersom du ble bedømt til «Ikke bestått» eller «F» på innlevert prosjektoppgave i grunnundervisningen, gis du anledning til å supplere materialet for ny vurdering.

Omfanget av suppleringen får du av kursansvarlig og innleveringen av supplert prosjekt gjøres til studieadministrasjonen på avtalt dato. Ny bedømming skal normalt være foretatt innen semesterstart påfølgende høstsemester.

Dersom supplering ikke fører frem til bestått emne, må du ta emnet på nytt i sin helhet ved neste ordinære gjennomføring av kurset.

Du kan ikke supplere hvis du har fremsatt en klage.
 

Stryk på masternivå

Det er ikke anledning til å supplere på masternivå. Dersom du har fått «ikke bestått», kan du be om begrunnelse eller klage på karakteren.

Blank besvarelse

Dersom du velger å levere en blank besvarelse, vil denne bli sendt til sensur og du vil få resultatet F/stryk i Studentweb. Du har brukt opp ett eksamensforsøk og har rett til å gå opp til ny og utsatt eksamen. Du får ikke mulighet til å supplere hvis du leverer blankt.