fbpx 70 137 Eksperimenter i digital estetikk | The Oslo School of Architecture and Design

Languages

Start semester

70 137 Eksperimenter i digital estetikk

Credits: 
6
Full course name in Norwegian Bokmål: 
Eksperimenter i digital estetikk
Course code: 
70 137
Level of study: 
Bachelor / Master
Teaching semester: 
2024 Spring
Assessment semester: 
2024 Spring
Language of instruction: 
Norwegian
Year: 
2024
Maximum number of students: 
15
Course content

Kurset fokuserer på sammenhengen mellom estetikk og interaksjonsdesign.

✳ Lære om estetiske teorier og praksiser 

✳ Analysering av den eksisterende estetikken til offentlig sektor 

✳ Utforsking i Figma og andre digitale verktøy 

✳ Lage film sammen med vjus.no

 

Lærere på kurset: Felicia Nilsson, Erlend Grimeland & Elias Bjørnson Olderbakk

Learning outcome

Kunnskaper:

- Fordypet kunnskap om estetiske teorier og praksiser som relaterer til digital estetikk (Som f.eks. New Aesthetics, Investigative Aesthethics, Everyday Aesthethics)

- Utvide vokabularet og bli bedre til å snakke om estetikk

 

Ferdigheter: 

- Fordypet kunnskap i estetisk analyse av digitale tjenester

- Fordypet kunnskap i Figma

- Fordypet kunnskap i filming og redigering

- Utvidet estetisk kompetanse og analyseferdigheter for digitale tjenester

 

Generell kompetanse: 

  • Artikulere og argumentere rundt estetiske valg
  • Formidle opplevelser gjennom bruk av film og historiefortelling
  • Bruke digitale prootyper som verktøy for historiefortelling
Working and learning activities

Forelesninger, studiebesøk (Nasjonalmuseet), eksperimenter, diskusjoner, filming, prototyping, redigering og sluttprosjekt

14. Mars kl. 10 skal vi på omvisning på Nasjonalmuseet for å snakke om det sublime i kunsten

Curriculum

Pensum er samskapingen mellom foreleserne og studentene.

Form of assessmentGroupingGrading scaleComment
Portfolio assessment (Vurderingsmappe)IndividualPass / fail
Vurderinger:
Form of assessment:Portfolio assessment (Vurderingsmappe)
Grouping:Individual
Grading scale:Pass / fail
Comment: