fbpx Opptaksprøve 1 - 2019 | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Opptaksprøve 1 - 2019

Opptaksprøve 1 - 2019

Opptaksprøve 1 2019
Innleveringsfrist: 25. april, kl. 14:00
Lever inn her
Spørsmål? kontakt: opptak@aho.no
Alle søkere må besvare begge oppgavene.
 
Oppgave 1
Ny bruk
Tenk deg at en stor konstruksjon skal flyttes til et nytt sted og få en ny bruk. Det kan være en oljeplattform, et hangarskip, et fly, en kornsilo, et romskip eller en annen stor konstruksjon. Hvor skal konstruksjonen plasseres? Hva skal den brukes til?
 
Du skal lage to collager som viser den nye plasseringen og bruken:
 
1. Vis konstruksjonen sett utenfra i sine nye omgivelser.
 
2. Vis den nye bruken sett fra brukerens perspektiv.
 
I collagene står du fritt til å bruke materiale som papp, papir og tekstil, klippe og lime fra blader, aviser, utprint av bilder fra internett. Collagen kan lages for hånd eller digitalt med f.eks photoshop.
 
Du skal gi hver av collagene et navn. Collagene presenteres på hvert sitt A4-ark. Dersom collagene er gjort for hånd skal de fotograferes eller scannes.
 
Oppgaven evalueres etter hvor nyskapende, interessant eller uventet besvarelsen er - ikke hvor realistisk ideen er.
 
Oppgave 2
Nærmiljø
Når man jobber som designer, arkitekt, eller landskapsarkitekt er det viktig at man kan sette seg inn i andre menneskers behov og ønsker. I denne oppgaven skal du jobbe med de som bor i ditt nærmiljø og hvordan du kan forbedre deres hverdagslige møtesteder.
 
Del 1: Observasjon
Ta utgangspunkt i et møtested i ditt nærmiljø; eksempelvis en park, en lekeplass, hjørnet utenfor nærbutikken eller andre steder hvor mennesker møtes og oppholder seg. Hvordan bruker folk i nærmiljøet dette stedet? Hva fungerer godt med stedet, og hva fungerer ikke så bra?
 
Du skal vise det du mener er gode, og mindre gode, kvaliteter ved stedet gjennom tegning. Du kan bruke maks 10 ord til å beskrive det som du ser, gjerne som nøkkelord eller bildetekster. Du har én liggende A4 side til rådighet.
 
Del 2: Forbedring
Hvordan kan du forbedre dette møtestedet for folk i nærmiljøet? Tenk på hvordan du kan aktivisere og involvere nærmiljøet gjennom ditt prosjekt. Du kan for eksempel bidra til at folk blir bedre kjent med hverandre, til at stedet blir finere å oppholde seg på, til å gjøre nærmiljøet mer bærekraftig, eller noe helt annet du mener forbedrer stedet.
 
Du bestemmer selv hva som er den beste måten å gjøre forbedringen på. Du kan for eksempel foreslå å lage et objekt, et rom, en tjeneste, en aktivitet, en digital løsning, eller noe helt annet.
 
Du skal presentere prosjektet ditt på to liggende A4 sider. For å presentere ditt prosjekt kan du bygge et objekt, lage en modell, lage tegninger, vise en aktivitet eller en digital tjeneste, bruke foto, eller noe annet. Du skal gi prosjektet et navn og kan bruke maks 10 ord til beskrivelse. I tillegg kan du lage en film på maks 1 minutt (dette er valgfritt).
 
 
Innlevering av oppgaven:
 
Det er viktig at du leser det som står på denne siden nøye. Sett deg godt inn i hvordan du skal levere opptaksprøven digitalt i innleveringsportalen Moodle, slik at du ikke får problemer når du skal sende den inn. 
 
Du skal levere hjemmeoppgaven i Moodle 
Når du registrerer deg i Moodle, må du bruke samme epostadresse du registrerte deg med i Samordna opptak. En e-post blir med en gang sendt til din e-postadresse. Husk å sjekke SPAM filter. Les denne e-posten og klikk på lenken som følger med for å bekrefte. Denne lenken er kun tilgjengelig i én time. Dersom du venter for lenge må du begynne på nytt.

Brukerkontoen din vil bli godkjent og du kan logge deg inn.
Fra nå av trenger du bare å logge deg på med ditt brukernavn og passord for å få tilgang til å levere inn.

All informasjon videre i opptaksprosessen vil bli sendt til den epostadresse.

Om du har søkt flere studieretninger skal du kun levere en besvarelse. Du blir vurdert opp mot det du har søkt gjennom Samordna opptak.

Dette må du gjøre for å kunne levere oppgaven:
  • Du må ha søkt Samordna opptak.
  • Det 6-sifrede søkernummeret du har fått fra Samordna opptak er din identitet gjennom hele opptaksprøveprosessen.
  • Du finner søkernummeret ditt ved å logge deg inn på Samordna opptak.
Krav til formen på oppgaven:
  • Alle oppgavene skal leveres i liggende format, som én sammenhengende pdf-fil og ikke overstige 60mb.
  • Film skal leveres som én egen fil. 
  • Filmen kan være på maks 1 min. og ikke overstige 60 mb.

Krav til navnet på filene i oppgaven:
  • Pdf fil:  søkernummer.pdf    
  • Film fil: søkernummer.mp4 (eller .avi / .mov)
(eksempel: 123456. pdf)


Anonym innlevering:
Oppgavene du laster opp skal være anonyme/ikke identifiserbare og kun påført ditt søkernummer.

Unngå stress:
Start opplastingen i god tid før innleveringsfristen. Erfaringsmessig kan det være tregt å få lastet opp når det nærmer seg fristen.

Lever inn her