fbpx 40 310 Praksis | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Start semester

40 310 Praksis

Studiepoeng: 
6
Full course name in English: 
Practice
Emnekode: 
40 310
Studienivå: 
Syklus 2
Undervisningssemester: 
2018 Høst
Eksamenssemester: 
2018 Høst
Undervisningsspråk: 
Norsk
År: 
2018
Maksimum antall studenter: 
15
Emneansvarlig
Jonas Johansen Lippestad
Hans-Kristian Hagen
Forkunnskapskrav

Det kreves ingen forkunnskaper utover opptakskrav i studieprogrammet.

Om emnet

Hva må man beherske for å drive en liten arkitektpraksis i Norge i dag?

Kurset tar utgangspunkt i dette spørsmålet og søker å besvare det gjennom kontorbesøk og forelesninger av praktiserende arkitekter, representanter fra den offentlige forvaltningen samt andre viktige aktører.

I tillegg til deltagelse i den informative delen av undervisningen skal studentene bidra til en kritisk diskurs som tar for seg emnet i hver forelesning.

Læringsutbytte

Hovedmålet er at studentene skal lære å orientere seg innenfor de gjeldende rammevilkårene praktiserende arkitekter har i dag, og dermed gi mulighet til å reflektere over og påvirke egen profesjon.

Ved endt semester skal deltakerne ha kunnskap om gjeldende lovverk med tilhørende forskrifter og normer. De skal også ha oversikt over den politiske, historiske og økonomiske bakgrunnen for regelverket, forvaltningen av det, og hvordan det former arkitekturen.

Læringen vil knytte seg til, og gi nødvendig kunnskap for, oppstart og drift av en liten praksis og hvordan arkitekter samhandler med de viktigste aktørene i et byggeprosjekt.

Undervisningen er avhengig av at deltagerne vil bidra til felles læringsutbytte på grunn av emnets kompleksitet og omfang.

Praktisk organisering og arbeidsmåter

Hver fordypningskursdag begynner med organisert undervisning ved forelesninger om et avklart emne. Resten av tiden er satt av til studier relatert til neste forelesning. Dette arbeidet blir også organisert, men i en friere form hvor den enkelte deltaker kan fokusere på egne interesser og synspunkt.

Fordypningskursuken organiseres som en workshop hvor kunnskapen som er tilegnet i løpet av semesteret skal få en praktisk anvendelse.

Deltakerne skal til sammen bidra til at stoffet som formidles, debatteres og produseres i løpet av kurset blir samlet og publisert i en form som kan nyttiggjøre læringsutbyttet etter endt utdanning.

Pensum

Pensum oppgis ved kursstart.

Obligatorisk arbeidskravPåkrevde arbeidskravOppmøte påkrevdKommentar
Oppmøte til undervisning Oppmøte og deltagelsePåkrevdKurset krever 100% oppmøte og aktiv deltakelse i diskursen emnet knytter seg til. Det vil bli gitt konkrete oppgaver for å tilfredsstille arbeidskravet.
Kursets ulike tema undervises med en kategori per undervisningsdag.
Oppmøte og deltakelse er derfor avgjørende for å oppnå fullt læringsutbytte.
Obligatoriske arbeidskrav:
Obligatorisk arbeidskrav:Oppmøte til undervisning
Påkrevde arbeidskrav: Oppmøte og deltagelse
Oppmøte påkrevd:Påkrevd
Kommentar:Kurset krever 100% oppmøte og aktiv deltakelse i diskursen emnet knytter seg til. Det vil bli gitt konkrete oppgaver for å tilfredsstille arbeidskravet.
Kursets ulike tema undervises med en kategori per undervisningsdag.
Oppmøte og deltakelse er derfor avgjørende for å oppnå fullt læringsutbytte.
VurderingsformGrupperingKarakterskalaKommentar
VurderingsmappeIndividuellBestått / ikke beståttStudenten vurderes til bestått/ikke bestått etter en vurdering av aktiv deltakelse i kursopplegget. Deltakelsen består av oppmøte i tillegg til utførelse av prosjektoppgaver som er tilmålt kursopplegget i omfang.
Vurderinger:
Vurderingsform:Vurderingsmappe
Gruppering:Individuell
Karakterskala:Bestått / ikke bestått
Kommentar:Studenten vurderes til bestått/ikke bestått etter en vurdering av aktiv deltakelse i kursopplegget. Deltakelsen består av oppmøte i tillegg til utførelse av prosjektoppgaver som er tilmålt kursopplegget i omfang.
AktivitetKommentar
Oppmøte
Skriftlige oppgaver
Workshops
Forventet arbeidsinnsats:
Aktivitet:Oppmøte
Kommentar:
Aktivitet:Skriftlige oppgaver
Kommentar:
Aktivitet:Workshops
Kommentar: