fbpx Rethinking the Architecture Board | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Start semester

Rethinking the Architecture Board

Full course name in English: 
Rethinking the Architecture Board
Studiepoeng: 
6
Emnekode: 
80 307
Studienivå: 
Syklus 2
Undervisningssemester: 
2016 Høst
Undervisningsspråk: 
Norsk/Engelsk
Emneansvarlig
Ingrid Lønningdal
Forkunnskapskrav

Det kreves ingen forkunnskaper utover opptakskrav i studieprogrammet.

Om emnet

Dette er et kurs i frihåndstegning der vi bruker arkitekturplansjen som utgangspunkt: i den møtes todimensjonale og formale aspekter fra tegning med arkitektoniske problemstillinger og formidlingen av disse. I arkitektkonkurranser og i utstillingspresentasjoner av eksisterende bygninger spiller plansjen en vesentlig rolle i kommuniseringen av idé og realitet. I dette fordypningskurset tar vi et dypdykk ned i eksisterende visuelt materiale og ser på forskjellige tilnærminger til arkitekturplansjen. Vi studerer plansjen som helhet og går også inn i elementene den består av (bilder spesielt). Målet er å avdekke ulike strategier og teknikker innenfor dette formatet, å utvikle tegneteknikker som uttrykker arkitektoniske ideer samt å få kjennskap til visuelle analyseverktøy.

Nærlesninger av arkitekturplansjen vil skje gjennom et sett av ulike tilnærminger, først og fremst gjennom praktisk arbeid – frihåndstegning. Hva skjer når hyperrealistiske rendringer studeres gjennom blyanttegning? Hvordan endrer meningen seg når samme motiv uttrykkes gjennom ulike tegneteknikker? Hva slags meningsinnhold har ulike materialer, og hvilken betydning har format og komposisjon? Hvordan forstår vi bygninger gjennom fotografier, og hvordan kan fotografier fungere som forelegg for bildeproduksjon?

Kurset har en praktisk tilnærming, og frihåndstegning, diskusjoner og presentasjoner blir viktige bestanddeler av undervisningen. Kurset gir også introduksjoner til relevante kunstnerskap, som blant annet diskuterer representasjon av arkitektur og fotografi som forelegg for bildeproduksjon.

Læringsutbytte

Ved gjennomført studium skal studenten:
- ha styrket sine kunnskaper om arkitekturrepresentasjon.
- ha kjennskap til og erfaring med bildeanalyse.
- ha utviklet sine ferdigheter i å tegne på frihånd.
- ha utviklet seg i å beskrive og diskutere egne og andres arbeider/prosess.

Praktisk organisering og arbeidsmåter

Kursdagenes innhold spenner fra praktisk arbeid med tegning til forelesninger, atelierbesøk, film, diskusjoner, studentpresentasjoner og arbeid med egendefinert prosjekt.

Oppmøte påkrevd
Ikke påkrevd
Obligatoriske arbeidskrav:
Oppmøte påkrevd:Ikke påkrevd
Aktivitet
Individuell oppgaveløsning
Individuell veiledning
Forventet arbeidsinnsats:
Aktivitet:Individuell oppgaveløsning
Aktivitet:Individuell veiledning