fbpx AsBuilt-serien: Dobbel boklansering | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

AsBuilt-serien: Dobbel boklansering

Arkitektur og designhøgskolen i Oslo og Pax forlag inviterer til lansering av to bøker om to nøye utvalgte arkitekturprosjekter, et i Trondheim og et i Oslo.
 

De to bøkene er nr. 26 og 27 i asBuilt serien

  • Ungen er et tilbygg til en bolig i et gammelt industriarbeiderstrøk ved Akerselva, tegnet av Gartnerfuglen. Erling Dokk Holm har skrevet essayet «The Kid – A wanted Child».
  • Prosjektet for studentbyen på Moholt, tegnet av MDH arkitekter. Ute Groba har skrevet essayet «Etudes in Wood».


Til lanseringen kommer arkitektene i Gartnerfuglen og MDH arkitekter pluss forfatterne av bokessayene.
 

Program

  • Taler ved rektor ved AHO, Irene Alma Lønne, forlagssjef i Pax, Marianne Bjørndal og redaksjonen i asBuilt
  • Korte arkitekturpresentasjonen ved Gartnerfuglen og MDH
  • Underholdning: Pianist Sebastian Fongen Langslet
  • Forfriskninger
 

Om asBuilt nummer 26

For den helt spesielle utvidelsen av et lite hus ved Akerselva i Oslo, mottok arkitektkontoret Gartnerfuglen Oslo Arkitektforenings arkitekturprise i 2020. Prosjektet har de kalt Ungen/The Kid.

Tilbygget er oppført i tegl og ligger i et gammelt industriområde og er oppkalt etter skuespillet «Ungen» (1911) av Oskar Braaten. I bokessayet sitt reflekterer Erling Dokk Holm over at «Ungen» er et godt eksempel på nyskapende bevaring. Samtidig gjenspeiler det de sosiale og kulturelle endringene Oslo har gjennomgått siden området huset ligger i var et arbeiderstrøk.
AsBuilt nummer 26 inneholder foruten Holms essay den komplette samlingen av tegninger for Gartnerfuglen-prosjektet. Pluss historiske fotografier, bilder fra byggeprosessen og Ivar Kvaals fotografiske tolkning av arkitekturen.
 

Om asBuilt nummer 27

Moholt Studentby i Trondheim ble bygget mellom 1964 og 1974. Vinner av konkurransen for restaurering, fortetting og vitalisering av studentbyen i 2013 var arkitektene i MDH Arkitekter, Minna Riska, Dagfinn Sagen og Helge Lunder.

Prosjektet har blitt berømt internasjonalt som representativt for en nyskapende bruk av trevirke. Forfatter av bokessayet om prosjektet, Ute Christina Groba, skriver at det traff nerven i samfunnets økende bekymringer for klimaendringer.
Program:

Dato: 9 mai, 2023
Tid: 15:00 - 16:00

Sted: Foran Galleriet
Adresse: Maridalsveien 29