fbpx Ønsker å sette fart på digitalisering | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Ønsker å sette fart på digitalisering

Foto: Anne Grethe Nilsen/Kystverket.

Ønsker å sette fart på digitalisering

Aktører innen maritim innovasjon møttes 1.september på AHO i Oslo for å få innblikk i nye prosjekter og tjenester for digital informasjonsutveksling innen maritim sektor. I sitt tredje år er Innovasjonskonferansen e-nav.no blitt en etablert møteplass for å diskutere innovative og fremtidsrettete e-navigasjonsløsninger.

I åpningstalen oppfordret samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen industri og innovasjonsmiljøer til å samarbeide med norske myndigheter for å fremme norske e-navigasjonsløsninger internasjonalt.

– For å ta i bruk digitaliserte løsninger må vi samarbeide. At Kystverket er tungt inne internasjonalt er utrolig viktig for oss som myndighet og for leverandørbransjen. På denne måten kan vi være med å påvirke det som skjer globalt.

– Vi ser stor teknologisk utvikling i klyngen. Digitaliserte verktøy endrer skipsfart og mer digitalisering gir økt sikkerhet og færre ulykker. Vi har i dag bedre verktøy, og de som leverer og bruker utstyr kan gjøre en bedre jobb enn før, påpekte samferdselsministeren.

Les mer hos kystverket.no

Bilder her
---
e-nav.no