Språk

AHO-masterprogram kåret til et av de beste i verden

AHO-masterprogram kåret til et av de beste i verden

Den internasjonale masteren i landskapsarkitektur har nylig mottatt en utmerkelse i den mest prestisjetunge, internasjonale konkurransen for programmer i landskapsarkitektur.


- Det er utrolig imponerende og fantastisk inspirerende at AHO tildeles en slik prestisjetung utmerkelse blant de beste landskaparkitekturprogrammene i verden. Det viser at alt det arbeidet som er gjort og som gjøres hver dag i dette programmet er på det aller høyeste internasjonale nivå, sier rektor Ole Gustavsen ved AHO. 

Med deltakelse fra 78 institusjoner der fem studentprosjekter sendes inn for juryering kom AHO til finalen sammen med følgende skoler; Harvard, Bejing Forestry University, University of Pennsylvania, University of Toronto, Aalto University, Leibniz University, Victoria University og Edinburgh College of Art.

Edinburgh College of Art vant konkurransen, men vi var de eneste av de øvrige finalistene som fikk en utmerkelse. I praksis betyr dette at vi tilbyr et av de beste programmene i verden (dette er for andre gang i de fem siste årene at vi er finalen).

- Anerkjennelsen og posisjonen som prisen gir inspirerer til fortsatt hardt arbeid og innsats for å utvikle programmet videre. En stor takk til alle som bidrar og gratulerer!

Juryeringen foregår på grunnlag av fem innsendte studentprosjekter. Til årets biennale var følgende prosjekter, studenter og veiledere fra AHO med i konkurransen:

  1. Biljana Nikolic together and Christiana Pitsillidou - Diploma advised by Luis Callejas
  2. Akie Kono -  Diploma advised by Luis Callejas
  3. Tuva Øvsthus - Diploma advised by Luis Callejas
  4. Yan Zou - Diploma advised by Luis Callejas
  5. Eirik Stokke and Espen Robstad Heggertveit - Studio project advised by Sabine Mulleradvis and Elisabeth Sjödahl

Den internasjonale toårige masteren i landskapsarkitektur eies og drives av AHO. Fagmiljøene tilhørende den internasjonale masteren og den femårige integrerte masteren i samarbeid med UiT ses som et felles fagmiljø.

0