fbpx AHO på topplisten over søkeres førstevalg | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

AHO på topplisten over søkeres førstevalg

AHO på topplisten over søkeres førstevalg

Ferske tall fra Samordna opptak viser at antall søkere med AHO som førstevalg ikke bare har økt for arkitektur, men også for design og landskapsarkitektur.

Arkitektur skiller seg som alltid ut blant høgskolens studieretninger, med 1253 førstevalgsøkere. Tallet skaper en konkurranse på 20,9 søknader per studieplass, mot 18,9 i fjor. Med dette fortsetter trenden fra 2020, og arkitektstudiet løftes opp fra 7. til 5. plass på listen over studier med flest førstevalgsøkere
 
Særlig oppløftende er tallene for landskapsarkitektur, som i år ser en økning i antall førsteprioritetssøkere på 54%. Dette er en positiv utvikling, som svarer på høgskolens ønske om å løfte frem landskapsarkitektur som et attraktivt studievalg. 
 
Høsten 2020 tok designstudiet for første gang imot 60 studenter, som var 30 flere enn høsten 2019. Med like mange studieplasser i år og flere førsteprioritetssøkere enn noensinne, har studiet mottatt 3,7 søknader per studieplass, mot 3,1 i fjor. 

At AHO ser en økning over hele linja er særlig til glede for alle som har jobbet med rekruttering av nye søkere. I år har høgskolen satset digitalt i større grad enn tidligere, som har gitt muligheten til å teste nye metoder for å gjøre AHOs studietilbud kjent blant enda flere.