fbpx AHO-studenter gir tips til nye studenter | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

AHO-studenter gir tips til nye studenter

AHO-studenter gir tips til nye studenter

Vi har spurt flere av våre studenter om hva de skulle ønske de visste da de skulle begynne på førsteåret. 

Denne saken ble skrevet i 2021. Mange av tipsene er gode også for deg som starter nå i 2022. 

instagram_tips_til_nye.jpgSofie Finnøy Vestøl
Starter på 5. året på design denne høsten. 


Når en begynner på første året på design vil du ofte få høre at "studietiden er tiden for å utforske og ha det gøy med prosjektene dine". Dette var noe jeg ikke klarte å ta helt til meg, spesielt i starten, fordi det var mye kurs og ting å lære det første året. Nå som jeg nærmer meg diplomen min så skulle jeg ønske at jeg hadde vært enda tøffere til å våge og ta sjanser med prosjektene mine. En kan fort bli litt for fokusert på å lage "riktige" prosjekter som skal stå perfekt til oppgaven, men du vil virkelig kunne ha fantastiske prosjekter om du satser på noe du brenner for, eller bare noe du synes er gøy! De mulighetene du har på studiet er helt uvurderlige. 

Og ikke minst; Du har kommet inn - senk skuldrene litt.


instagram_tips_til_nye2.jpgSeverin Kokaas Ingebretsen
Starter 2.året arkitektur denne høsten


Først og fremst vil jeg si at jeg håper det blir mulighet for å tilbringe mer tid på skolen dette året. Om det blir tilfellet, bruk hverandre, og del med hverandre! Man lærer veldig mye av de man studerer sammen med, og alle tjener på å være åpne, samarbeide og snakke sammen med de andre i klassen. Jeg har etter et tilgangsbegrenset år på AHO lært at jeg ønsker å gripe de mulighetene jeg får til å være på skolen, da det er lettere å holde motivasjonen oppe i selskap med andre.

Jeg vil også råde til å bli godt kjent med skolen. Det blir man selvfølgelig gjennom undervisningen og de timene man uansett tilbringer på og rundt skolen, men man kan få mye nyttig ut av å utforske det skolen har å tilby utenom de oppsatte timene. Husk også å bruke verkstedene skolen har å tilby, og bruk de kunnskapsrike hodene som er å finne der – de er der for å hjelpe DEG.
 
Andre tips, men minst like viktig; legg bort prestasjonspresset. Du har det som skal til. Bruk det første året på AHO til å utforske, bli kjent med og prøve ting du ikke har prøvd før eller ønsker å teste ut. Det er nå du har muligheten til å tegne og prosjektere dine villeste fantasier – og man kan ta lærdom ut av alt. Vi er alle her for å lære, så gjør det til noe gøy som du kan se tilbake på. Apropos gøy å se tilbake på; nyt frihåndstegningen og de engasjerte underviserne, og slipp deg løs!
 
Til slutt vil jeg si at læringskurven er bratt, og vi tar til oss kunnskap i ulikt tempo, men det løsner etter hvert. Ikke vær redd for dumme spørsmål, det er flere som vil ha svar på det samme. Få med deg alle forelesningene, og notér flittig! Det er mye gull å få med seg fra mange ulike synspunkter, servert av dyktige forelesere. Bli kjent med egen læring, prosess, stil og struktur i hverdagen – og hvis du er svak for lunkne cookies, hold deg unna kantinen!


instagram_tips_til_nye3.jpgNora Kristensen 
Starter 2. året på landskapsarkitektur denne høsten


Noe jeg skulle ønske jeg gjorde mer av i starten av studiet er å bruke medstudenter og venner som hjelp om man sitter fast i et prosjekt. Diskuter oppgaven, og gi hverandre inspirasjon og tips. Det er noe alle parter lærer av, og man blir bedre kjent underveis!




instagram_edit4.jpgMathias Sagvik
Starter 4.året på arkitektur denne høsten


Lik det du liker. Det kan vært lett å føle at man må like/mislike visse ting når man begynner på et kreativt studie. Men hold fast med det du syns er interessant - uansett hvor rart, uvanlig, fargerikt eller konvensjonelt det er. Og vær åpen for annerledes ting!

Del og spør. Medstudenter, lærere, andre trinn. Vær både sjenerøs med ditt eget og nysgjerrig på andres arbeid. Det er ingen konkurranse.