Språk

Åtte har søkt om å bli ny rektor ved AHO

Åtte har søkt om å bli ny rektor ved AHO

Styret ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) skal ansette ny rektor for de neste fire årene på sitt møte i neste uke. 

Dagens rektor Ole Gustavsen er en av de åtte søkerne.


To interne søkere


To av instituttlederne ved den vitenskapelige høgskolen er også blant søkerne. Det er Marianne Skjulhaug som leder Institutt for urbanisme og landskap og Erik Langdalen, som leder Institutt for form teori og historie.

- Jeg kommer til å søke. Fire år har gått veldig fort, og dette er en utrolig morsom jobb og det er veldig mye interessant som skjer, sier den nåværende rektoren ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.

Den danske arkitekten Anne Romme har også søkt. Hun er programleder for et bachelorprogram ved Kunstakademiets Arkitektskole i København, der hun også tok sin doktorgrad.

Videre er oversetter Fatemeh Ghanbar Behesti og arkitekt Neda Ebadi blant søkerne. Det er også Marzieh Ghanaei, som det ikke er oppgitt noen tittel på.

En søker har bedt om å bli unntatt offentlighet og har fått innvilget dette.
 

Ønsker å fortsette


Rektor Ole Gustavsen sa i et intervju med Khrono ved årsskiftet at han ønsket å fortsette som rektor en ny åremålsperiode.

— Fire år har gått veldig fort, og dette er en utrolig morsom jobb og det er veldig mye interessant som skjer, sa han.

Da Gustavsen begynte som rektor i 2014 hadde han 20 år i arkitektfirmaet Snøhetta bak seg. Han er utdannet snekker, designer og arkitekt.

— Jeg har brukt 20 år på å finne talenter til Snøhetta, men nå er jeg med på å produsere talentene. Det er givende, sa han.

Artikkelen var først publisert i Khrono.