fbpx Besøk «drømmeskogen» på AHO | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Besøk «drømmeskogen» på AHO

Besøk «drømmeskogen» på AHO

I anledning skolens 75-årsjubileum, har studenter fra landskapslinjen gått sammen og skapt en installasjon, som er verdt å få med seg.

På jubileumsdagen, fredag 12. november, drar vi den folkekjære skogen inn i AHO sin skolegård; 75 særegne trær, for 75 særegne år, omringet av duftende bark, mose og mystisk tåke.
 
Trær er de mest stabile og langvarige elementene i naturen. De gjør byen vakker og variert og skaper pusterom for beboerne. De er viktige elementer i landskapsarkitektenes design, bidrar med karbonlagring og er bopel for insekter og dyr.

Men trær er ikke bare trær, de er våre «companion species», våre artsfeller. Mennesker og trær deler en stor felles mengde DNA, og vi er langt mer forbundet enn vi kanskje er klar over. 

Vi tror at bevisstheten om at naturens foranderlighet, dens skjørhet og ustabile tilstand er sentral for fremtidens landskapsarkitekter når vi bidrar til å skape nye rom for alle levende vesener på jorden. Vi kaller det et biopolitisk prosjekt, hvor vi gjennom landskapsarkitektoniske virkemidler bidrar til å skape nye og sterkere bånd mellom mennesker og landskap. Den lille symbolskogen markerer i kraft av sin fortetting bildet av en biopolitisk markering.

Det er landskabsarkitektens oppdrag å skape inspirerende livslandskaper, som forbinder oss til gleden ved å eksistere. Som et grunnleggende element i den nye landskapsarkitekturutdannelsen starter vi med å skrive en forsvarstale for et tre i byen, som er dødsdømt på grunn av byutviklingsinteresser. Tre av disse talene vil bli fremført av elever fra den nye utdannelsen den 12. november, kl 15.20 ute i AHO-gården. 

 Skogen etableres for å feire skolens jubileum, men installasjonen ender ikke der; hvert av de 75 trærne, med støtte av Oslotrær, skal gis i gave til Oslo og bidra til en enda grønnere by.

Landskapslinjen på AHO vokser, og det, sammen med trær... og de står ofte lang tid etter det enkle menneskelige liv.

Vi ønsker dere hjertelig velkommen! 

Hilsen alle oss på landskapsarkitektur. 

slideshow_drommeskog.jpg

slideshow_drommeskog_2.jpg

slideshow_drommeskog_3.jpg

slideshow_drommeskog_4.jpg

slideshow_drommeskog_5.jpg

slideshow_drommeskog_6.jpg