Oslo arkitekturtriennale lanserer ny digital arena og inviterer til digital jubileumsuke

Oslo arkitekturtriennale lanserer ny digital arena og inviterer til digital jubileumsuke

I år er det 20 år og syv festivaler siden Oslo arkitekturtriennale ble etablert i 2000. Det skal feires med en digital jubileumsuke 12.-18. oktober og etableringen av en helt ny digital arena - med program både til frokost, lunsj og kvelds. Jubileumsuken har fått tittelen «OAT i 20 år: Samtaler om byen».

I samarbeid med design- og digitalbyrået Feed har OAT utviklet en helt ny digital arena til jubileet, der det aller meste av programmet i jubileumsuken vil foregå.
 
– En sentral del av OATs programaktivitet er å utforske nye formidlingsformater som kan gi publikum nye opplevelser av arkitektur. Koronaens begrensninger på fysiske møter har gitt oss muligheten til å teste ut og invitere til en helt ny digital arena der vi, til tross for at vi ikke kan møtes, kan fortsette å sette arkitektur på den offentlige agendaen, sier Hanna Dencik Petersson, direktør i Oslo arkitekturtriennale.
 
Den digitale arenaen vil i jubileumsuken 12.-18. oktober blant annet by på direktesendte fysiske frokostmøter i samarbeid med Deichman, Klimahuset - Naturhistorisk museum og Oslo arkitektforening, en essayserie i samarbeid med Arkitektur N der triennalens initiativtakere og kuratorer reflekterer over de syv triennaleutgavene og deres relevans i dag, og nye episoder av Arkitekturpodden. I samarbeid med det europeiske nettverket Future Architecture Platform presenteres tre prosjekter som har sitt utgangspunkt i OATs arkiv: en intervjuserie av den britiske arkitekturskribenten Will Jennings som henter frem igjen fragmenter av OATs historie, et digitalt atlas av det Berlin-baserte arkitektkontoret forty-five degrees som kartlegger og løfter frem underskogen av byutviklere i Oslo, og en dokumentarfilmserie produsert til jubileet av det unge, internasjonale arkitektur- og videonettverket Mies. TV.
 
I tillegg til det digitale programmet, er det duket for en koronatilpasset utgave av Barnas arkitekturdag i samarbeid med Nasjonalmuseet og ByKuben, og hvis situasjonen tillater det, en jubileumskveld med panelsamtale og fest i samarbeid med Oslo arkitektforening.

– Jubileet er en anledning til sammen med publikum, samarbeidspartnere og bidragsytere å reflektere over samtaler og temaer som har preget både OAT og byen de siste 20 årene. Med utgangspunkt i historien vil vi bruke jubileet til diskutere hvordan både byen og triennalen kan utvikles videre, sier Hanna Dencik Petersson, direktør i Oslo arkitekturtriennale.
  

Ta en titt på programmet for den digitale jubileumsuken her! 


På veien frem til jubileet i oktober skal vi dykke ned i OAT-arkivet og løfte triennalen og byens mange fortellinger frem i dagens lys og samfunnskontekst. Følg med på Instagram i tiden frem mot jubileumsuken. Har du selv noen OAT-fortellinger eller minner å dele? Ta kontakt!
 
Hold av datoene for jubileumsuken 12.-18. oktober, og bli med på feiringen av Oslo arkitekturtriennales 20-årsjubileum! 

I mellomtiden ønsker vi dere alle en riktig god start på høsten!
 
Varme hilsener fra OAT-teamet,
Hanna, Alexandra, Eva, Celine og Frida