fbpx Pris til studentprosjekt | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Pris til studentprosjekt

The Walls står i Xiamutang i Kina.

Pris til studentprosjekt

Prosjektet The Walls vant pris i Young Talent Architecture Award. Prosjektet ble skapt som et samarbeid mellom AHO-kurset The Scarcity and Creativity Studio, SCS, og Tianjin University, School of Architecture.

The Walls ble bygd våren 2019 av 38 studenter fra AHO og Tianjin, og er en restaurant der barn kan lære å lage mat. Restauranten står i landsbyen Xiamutang i Kina. 

– Først sanker de grønnsaker utenfor restauranten, vasker dem, og tar dem med inn i kjøkkenet der de lærer å tilberede dem. Så kan de servere maten til sine foreldre, forteller en av lærerne ved kurset, Solveig Sandness. 

The Walls er del av et prosjekt som forsøker å revitalisere landsbygda i Kina, blant annet ved å ha tilbud som foreldrene kan gjøre med sine barn. 

500.jpg
Våren 2019 dro studenter fra AHO til Xiamutang i Kina der de bygde The Walls sammen med studenter fra  Tianjin University, School of Architecture.

I september mottok prosjektet Young Talent Architecture Award, Asia edition, etter at fire av studentene nominerte prosjektet. Prisen deles også ut i Europa og bruker å motta flere hundre nominasjoner. Bak prisen står Mies van der Rohe stiftelsen, som også deler ut den anerkjente Mies van der Rohe Award. 

– Det er veldig stas at studentene våre har fått denne prisen, sier Sandness, som på vegne av studentene var med på å ta imot prisen i Venezia i slutten av september.  

243067965_380705850375756_4690580786777437518_n_1.jpg
Solveig Sandness, TJU-student Kezala Jere og kursansvarlig Christian Hermansen​.

Les mer om prosjektet og se flere bilder på nettsiden til Young Talent Architecture Award.

Bli kjent med kurset The scarcity and creativity studio

Gratulerer til alle medvirkende i The Walls! 

502.jpg


shortcode_488.jpg

shortcode_489.jpg

shortcode_490.jpg

shortcode_491.jpg

shortcode_493.jpg

shortcode_499.jpg