fbpx Sabine Müller, ny professor i urbanisme og landskap | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Sabine Müller, ny professor i urbanisme og landskap

Sabine Müller, ny professor i urbanisme og landskap

Sabine Müller, arkitekt og urbanist, med-etablerer og tidligere rektor på av SMAQ har blitt professor ved Institutt for urbanisme og landskap. 


– Sabine Müller kan både vise til en interessant urban praksis som arkitekt og hun er en habil akademiker med erfaring fra designbasert undervisning fra flere internasjonale universiteter, sier instituttleder Marianne Skjulhaug.

– Instituttet har som å mål å være et energisk fagmiljø sammensatt av fagfolk med interesse for å arbeide på tvers av disipliner. Müller er en samarbeidsorientert person som bidrar til internasjonal nettverksbygging og fungerer som en viktig brobygger mellom arkitektur og landskapsarkitektur. Hun inspirerer studenter og har en vidunderlig evne til å åpne opp og utvide fagdiskusjoner.

A Motorway named Rio
I vårsemesteret holder Müller kurset A Motorway named Rio. Kurset er åpnet for arkitektur- og landskapsarkitekturstudenter. A Motorway named Rio tar studentene til Mexico og motorveien som er anlagt i et tørt elveleie i San Luis Potosí. En beslutning som klimaforandringer, urbanisering, store nedbørsmengder og oversvømmelser har satt under stort press.

– Nøkkelinfrastrukturen må tenkes på ny. Det kan generere en økologisk og sosialt rettferdig utvikling i dette bymiljøet, sier Müller.