fbpx Stas at arkitektur løftes frem under statsbesøk fra Danmarks nye kongefamilie | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Stas at arkitektur løftes frem under statsbesøk fra Danmarks nye kongefamilie

Audun Farbrot

Stas at arkitektur løftes frem under statsbesøk fra Danmarks nye kongefamilie

– Det er stor stas at arkitektur står på agendaen under det første statsbesøket fra Danmarks nye kongepar, sier Irene Alma Lønne, rektor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO).

Når Danmarks nye kongefamilie, H.M. Kong Frederik X og H.M. Dronning Mary, kommer på sitt første statsbesøk til Norge skal de blant annet delta på arkitekturvandring langs Oslos havnefront sammen med Dronnings Sonja og det norske kronprinsparet. 
 

Arkitektur som fremmer fellesskap

Under arkitekturvandringen får kongefamilien se eksempler på hvordan dansk-norske løsninger bidrar til å trekke naturen, vannet og menneskene tilbake til Oslo sentrum. Utviklingen av Fjordbyen Oslo har lagt vekt på en bærekraftig byutvikling og arkitektur som fremmer fellesskap. 
Arkitekturvandringen guides av direktøren for  Oslo Arkitektur Triennale, Christin Pagh.
 

Det aller viktigste

– Det er utrolig gledelig at det settes fokus på det aller viktigste i utviklingen av byen vår, arkitekturen og landskapsarkitekturen, fremholder AHOs danske rektor. 

Som danske i Norge er hun særlig begeistret over at statsbesøket brukes til å løfte frem fruktbare eksempler på samarbeid mellom danske og norske arkitekter i utviklingen av Fjordbyen Oslo. Hun er ikke i tvil om at Norge og Danmark har mye å tilby hverandre som kan styrke vår kulturelle kapital.

Kong Harald og Dronning Sonja holder gallamiddag på Det kongelige slott til ære for Kong Frederik og Dronning Mary av Danmark som del av statsbesøket. Her deltar rektor fra AHO og flere aktører innenfor arkitekturverdenen. – Jeg ser frem til å diskutere arkitektur, sier Lønne.

Hele programmet for den danske kongefamiliens statsbesøk til Norge:
https://www.kongehuset.dk/nyheder/program-for-statsbesoeg-til-norge