fbpx Studentprosjekter fikk Visueltpris | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Studentprosjekter fikk Visueltpris

Eirunn Kvalnes vant Gull i kategorien Grafisk Design for prosjektet Eksplorativt designprosjekt ‘Writing With the Machine’

Studentprosjekter fikk Visueltpris

Gratulerer til alle som fikk pris under Visueltprisen 11. mai. Bli kjent med studentprosjektene som stakk av med pris.

eksplorativt_designprosjekt_writing_with_the_machine.jpeg

GULL 
Eirunn Kvalnes
Eksplorativt designprosjekt ‘Writing With the Machine

Juryens kommentar:

Writing With the Machine utforsker maskinlæring som designmateriale. Innsender har trent en språkalgoritme på et arkiv med personlige brev skrevet av vedkommendes oldefar. Dette er et så imponerende stykke arbeid at vi blir helt rørt, og ikke minst optimistiske for norsk designbransje fremover. Både det konseptuelle, tekniske og estetiske er på et eksepsjonelt nivå. Innsender behersker både analoge og digitale designverktøy svært godt. Fortsett å utforske!

utforskning_av_konseptet_remotely_connected.jpeg

GULL 
Soo Yeong Song
Utforskning av konseptet ‘Remotely Connected

Juryens kommentar: 

Nytenkende og godt gjennomført. Juryen er imponert over både designprosessen og valgt konsept. Prosjektet var relevant under pandemien og er fortsatt relevant i dag, da mange arbeidsplasser tilpasser seg hybrid- og asynkront samarbeid. Prosjektet synliggjør viktigheten av sosial kontakt på arbeidsplassen. Vi setter oss på ventelisten til TouchBase.


digital_tjeneste_potential_newsfeed.jpeg

Diplom
Mengxue Zhou
Digital tjeneste ‘Potential Newsfeed

Juryens kommentar:

Potential Newsfeed løfter frem viktige problemstillinger ved å synliggjøre det usynlige – blant annet ad-tech og algoritmer som påvirker din digitale hverdag. Prosjektet inspirerer til diskusjon ved å presentere konkrete scenarioer der brukeren blir satt i førersetet. En vekker!

datingportal_portamor.jpeg
Diplom
Sephira Iona Bjørndal, Henrikke Ulvund, Anna Selvåg Braadland og Christoffer Pedersen
Datingportal ‘Portamor’

Juryens kommentar:

Prosjektet adresserer problemstillinger som unge voksne opplever i dagens datinglandskap. Forslaget er et morsomt alternativ som kombinerer digitale og fysiske opplevelser med formål om å redusere ensomhet og endre datingkulturen.

eksplorativt_designprosjekt_nettside_writing_with_the_machine.jpeg

Diplom
Eirunn Kvalnes
Eksplorativt designprosjekt, nettside ‘Writing With the Machine

Juryens kommentar: 

Prosjektet utforsker maskinlæring på en kreativ, nær og personlig måte. Her får vi innblikk i et menneskes utforsking av nye teknologier. Vakker dokumentasjon inviterer til utforsking, refleksjon og inspirerer til videre diskusjon. Et imponerende stykke arbeid!

katalog_aho.jpeg
Diplom
Martin Asbjørnsen og Jens Johan Tandberg
Katalog ‘AHO Projects 01: Sustainable Architecture for the Norwegian Town. Flekkefjord.

Juryens kommentar:

AHO Projects 01: Sustainable Architecture for the Norwegian Town. Flekkefjord. er første utgave av en serie kataloger som dokumenterer et kurs på Arkitekthøgskolen i Oslo. Førsteinntrykket er at katalogen fremstår som typisk for sjangeren. Den har imidlertid detaljer som løfter helhetsinntrykket betraktelig. Fine trykkeffekter, som sølvtrykk over kart og tegninger, samt en streng, men dynamisk layout tilfører det lille ekstra. Enkel, men forseggjort.