fbpx Utstillingsåpning i Tromsø: AHO møter UiT | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Utstillingsåpning i Tromsø: AHO møter UiT

Sander Lilja Langfeldt

Utstillingsåpning i Tromsø: AHO møter UiT

Fredag 24. september åpner utstillingen AHO møter UiT i Tromsø. 

I august 2018 startet de første studentene på den felles femårige mastergraden i landskapsarkitektur som Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) og UiT Norges arktiske universitet har gått sammen om. Nå i august 2021 kom de første studentene til UiT etter å ha gått de tre første årene ved AHO – nå venter to års fordypning med fokus på dynamiske forhold i arktisk/subarktisk landskap. Vi ønsker å feire overgangen med en utstilling.

Utstillingen vil presentere eksempler på studentenes faglige bagasje fra grunnutdanningen ved AHO, og informere om hva som venter dem på studiet ved UiT. Utstillingen er bygd opp med en landskapsinspirert scenografi, der selve utstillingsmaterialet gjøres tilgjengelig digitalt for smarttelefon.

I forbindelse med åpningen av utstillingen arrangeres det et miniseminar med påfølgende vernissage i samarbeid med Nordnorsk design- og arkitektursenter (NODA).

Program:

15:00    Thomas Juel Clemmensen, professor i landskapsarkitektur og studieprogramleder for fordypningsdelen 4-5 år ved UiT ønsker velkommen og presenterer tanker om landskapsarkitektutdanningen og konseptet for utstillingen.

15:20    Hanne Bat Finke, førsteamanuensis i landskapsarkitektur og instituttleder/koordinater av grunnutdanningen 1-3 år ved AHO presenterer tanker om landskapsarkitektutdanningen.

15:40    Pål Dixon Sandberg, landskapsarkitekt og president i Norske Landskapsarkitekters forening (NLA) presenterer tanker om fremtiden som venter de kommende landskapsarkitekter.

16:00    Vernissage - dørene til utstillingen åpnes. 

19:00    Dørene til utstillingen lukkes.

Utstillingen vil være åpen 13 - 17 alle dager, til og med søndag 10. oktober. 
Besøksadresse: Grønnegata 1-3, Tromsø