fbpx Velkommen med på laget | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Velkommen med på laget

Velkommen med på laget

Fredag 21. august var det immatrikuleringsseremoni for de nye førsteklassestudentene ved AHO. Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim var blant dem som holdt tale. 

Rektor Ole Gustavsen var først ut. Han påpekte at det var stats å få 30 nye designstudenter inn på førsteårskullet i år, og minnet alle de 145 nye studentene på det nåløyet de nå har kommet seg igjennom. 

– Det var 27 personen i snitt som slåss om én plass her på AHO. Jeg vil at dere skal kjenne på det, og nyte at dere nå er her. Dere har lagt inn masse innsats for å være her i dag, sa Gustavsen. Han håper at i tiden deres på AHO, så vil studentene oppdage den store kjærligheten til faget sitt. 

– Og husk en ting. Ditt bidrag betyr noe. Velkommen med på laget, sa Gustavsen da han avsluttet talen sin. 

immatrikulering-0176.jpg

Nyt friheten
Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim erkjente studentenes underlige oppstart på grunn av korona. Fadderuka har kanskje ikke blitt som de hadde tenkt. 

– Ta dere gjerne en øl, men ikke si til Bent Høie at jeg har sagt det, spøkte Asheim. 

Han håper at koronatiden er en inspirerende og kreativ tid for AHO-studentene. Asheim hadde sett hvordan hjemmekontortiden hadde inspirert mange av facebookvennene hans til å sette i gang ulike forbedringsprosjekter i hjemme sitt.  

– Det har kanskje noe med min facebookfeed å gjøre, men det var haugevis av bilder med stikksager og blomsterpotter, fortalte Asheim, før han avsluttet med en oppfordring til studentene. 

– Nyt den friheten dere har nå som studenter på en av de beste skolene her i landet. Den friheten får dere kanskje ikke igjen, sa Asheim. 

shortcode_immatrikulering-0290.jpg

shortcode_immatrikulering-0156.jpg

shortcode_immatrikulering-0140.jpg

shortcode_immatrikulering-0080.jpg

shortcode_immatrikulering-0220.jpg

shortcode_immatrikulering-0308.jpg