fbpx Ofte stilte spørsmål | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Ofte stilte spørsmål


Contact

 

Kontakt

E-post: Ikt-support@aho.no 
 

Kan eg som student kjøpe plotterpapir (ruller) til reduserte priser?

Det kan du! AHO har inngått ein avtale med firmaet Gregersen, som gir ca 40 % rabatt i forhold til butikkpris. Info Torg vil ha eit lager av plotterpapir i ulike kvaliteter frå 90g-120g-180g i A1 og A0 størrelse. Betaling skjer med betalingskort i AHO Info Torg som også står for utleveringen.


Hvilke tenester tilbys til studenter og ansatte?

Den digitale tjenestekatalogen finn du her. Den beskriver hva tjenesten omfatter, avtalt tjenestenivå samt eventuell bruker- og installasjonveiledning.

Har dere noen anbefaling til hvilken Pc/mac jeg skal kjøpe?

Vi har ingen spesifikk anbefaling når det kommer til valg av PC/Mac, men vi har utarbeidet en spesifikasjon liste som du kan ta med til din lokale elektronikk butikk som kan hjelpe deg med å velge riktig pc etter hva slags programvarer du skal bruke. Listen finner du her

Hvilke tjenester kan jeg installere på privat MAC eller PC

I utgangspunktet kan du få tilgang til fritt å installere de samme programmene som du har tilgjengelig på datasalene. Unntaket foreløpig er ADOBE. Du finner installasjonsveiledning og eventuelle lisenser i tjenestekatalogen.


Eg får ikkje kontakt med det trådløse nettverket (EDUROAM) frå ein eller flere av mine digitale enheter.

Sjekk om AHO brukernavn er korrekt og passord gyldig. Dersom du fortsatt har problemer med å komme på nett anbefaler vi å slette trådløsprofilen og sette den opp på nytt. Dersom du som student skriver brukernavnet ditt som dittbrukernavn@stud.aho.no får du tilgang til det trådløse EDUROAM nettverket på de fleste universitet og høgskoler i Norge og i store deler av verden forøvrig. Det samme gjelder alle flyplasser i Norge og Sverige. Dersom du fortsatt har problemer, ta kontakt med brukerstøtte.


AHO-kortet mitt fungerer ikkje, kva gjør eg?

Kontakt driftsavdelingen 


Når eg sender utskrift til skriver, vises dokumentet i skriverkøen på skriveren, men dokumentet kommer ikkje ut og blir liggende i køen?

Årsaken til dette er at du mangler penger på printkontoen din. Du kan overføre penger frå ditt kredittkort eller bankkonto her


Hvilke papirtyper kan eg benytte i AHOs skrivere og plottere?

I utgangspunktet skal du kun benytte plotterpapir som er til salgs i resepsjonen ved AHO. DErsom du har behov for å plotte på annet papir (spesielpapir) må du ta kontakt med IKT avdelingen for å få en godkjenning.


Eg ønsker å plotte frå privat PC eller MAC.
Det er foreløpig ikkje åpnet for å plotte frå eigen PC eller MAC.Det må gjøres på PCene som er installert på print shopen. Det er mogleg å skrive ut til øvrige skrivere frå eigen PC/MAC. Du finn instalasjonsveileding i tjenestekatalogen.