fbpx Kursregistrering - Vår 2024 | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Kursregistrering - Vår 2024

Kursregistrering - Vår 2024

Registrering av prioriterte ønsker for masterkurs våren 2024 åpner i Studentweb 30. oktober. Frist for å prioritere er 6. november. Her finner du informasjon om viktige datoer, hvordan du søker og spesifikk informasjon for ditt studieprogram.  


Se presentasjonene i opptak


Viktige datoer for kursregistrering 

 • 30. oktober: Studentweb åpner for registrering av prioriterte kursønsker.
 • 31.oktober og 1.november kl. 11:00 – 13:00: Praktisk registreringshjelp i Infosenteret i 3.etasje. 
 • 6. november: Frist for å registrere dine prioriterte ønsker.
 • 22. november: Resultat av kursopptak blir synlig i Studentweb.
 • 29. november: Frist for å takke ja til tilbudt plass på masterkurs.
 

Vær oppmerksom på:

 • Det er ikke mulig å prioritere ønsker etter 6. november. Hvis du lar være å prioritere ønsker for kurs, vil du bli tildelt plass der det er ledig etter at prioriterte ønsker er fordelt. Møt opp på registreringshjelpen dersom du har tekniske problemer i Studentweb. 
 • Merk at du registrerer ønsker i prioritert rekkefølge. Plassene fordeles etter ansiennitet i studieløpet, så vær forberedt på at du ikke nødvendigvis får dine førstevalg.  
 • Plassfordelingen gjøres etter at prioriteringsfristen har gått ut.  

 

Hva skal gjøres i Studentweb?  

 • Skal du søke studiokurs og fordypningskurs, følg linken som dukker opp på forsiden av Studentweb. Du blir ledet inn til siden hvor kurs prioriteres.  
 • Obs! Vær oppmerksom på at du prioriterer kursønsker for VÅR 2024 i semesterfanen HØST 2023. 
 • For deg som skal velge diplom eller pre-diplom, klikk «studier» og «utdanningsplan» og legg til kursene i semesteret kalt «HØST 2023». Du skal ikke prioritere fordypningskurs dersom du skal ta pre-diplom.


Programspesifikk informasjon

Master i landskapsarkitektur 

Studenter på andre semester i landskapsarkitektur har obligatoriske studiokurs som legges inn automatisk, og du skal kun velge mellom to fordypningskurs. 

Studenter “I utakt” med studieplanen, må ta kontakt med studierådgiver. 

Master i arkitektur 

Masterstudenter skal registrere fire kurs i prioritert rekkefølge (prioritet 1, 2, 3 og 4). Dette gjelder både studiokurs (24 sp) og fordypningskurs (6 sp). Dersom du er i ditt siste semester før diplom, prioriterer du ikke fordypningskurs, men legger inn pre-dipom i utdanningsplanen.  
 
Husk å sjekke at prioritetene dine er registrert før du logger ut. Dersom det ligger igjen prioriteringer fra tidligere semestere i Studentweb, må du slette disse før du legger inn nye prioriteringer.

Master i design (2. og 5. år)

Studenter i masterprogrammet i design prioriterer studio og fordypningskurs ut fra ønsker. Studenter tatt opp til den 2-årige graden i design blir kun tatt opp til studiokurs de var kvalifisert til da de ble tatt opp til programmet.  
 
For design masterkurs har designstudenter fortrinn i opptaket. 

Diplom / Pre-diplom 

Pre-diplom (6 sp) er obligatorisk fordypningskurs siste semester før diplom/masteroppgave. Husk å legge til pre-diplom i planen om du skal ta det til høsten, hvis det ikke ligger der allerede. Dersom du skal ta pre-diplom, skal du ikke prioritere fordypningskurs.  

Tildeling av plasser på  kurs 

Plasser fordeles etter at Studentweb har stengt for prioritering av ønsker.  
 
Kursplasser fordeles etter ansiennitet og krav satt i studieplanen. Ved plassmangel på kurs vil du som går fra grunnundervisning til masterundervisning dessuten bli rangert på karakterer fra grunnundervisningen. Noen kurs har visse krav til forkunnskaper og til valg av fordypningskurs. Dette fremkommer i kursbeskrivelsen.
 

Viktig informasjon:

 • Ansienniteten beregnes ut ifra oppnådde studiepoeng til og med vår 2023 registrert i Studentweb. Er det resultater som ikke er registrerte (som utvekslingsopphold eller Ex.Phil) må du ta kontakt med studierådgiver. Det er ditt ansvar å sjekke at karakterutskrifter, eller annen dokumentasjon er levert inn til studieadministrasjonen.  
 • Resultat av kursopptaket finner du i Studentweb. Det er klart 22. november.
 • Har du ikke registrert deg innen fristen 6. november får du plass der det er ledig kapasitet.  
 • Når kursopptaket offentliggjøres, blir det gitt beskjed om hvordan du takker ja til tildelt plass og hvordan du kan sette deg på venteliste til kurs du ikke har fått plass på.  


Spørsmål?

Har du spørsmål om kursvalg, eller opplever du problemer med å prioritere kurs? Kom innom registeringshjelpen 31.oktober og 1.november på Infosenteret, eller send mail til infosenter@aho.no.

Oversikt over alle valgbare masterkurs med beskrivelser finner du her: