fbpx Skoleoppgaver 2015 | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Skoleoppgaver 2015

Skoleoppgaver 2015

DAG 1
Opptaksprøve for Master i design 
09:00 – 10 :00

Oppgave 1:
I denne oppgaven skal du tegne en serie av daglige gjøremål som henger sammen med fysiske produkter, digitale interaksjoner eller tjenester. Dette kan være skisser av detaljer, bruk, oversikter eller diagrammer.

Design er en del av folks hverdag på mange forskjellige vis. Designere er med på å forme produkter, digitale løsninger, software og tjenester. Hvordan er design en del av din hverdag? Hvilke opplevelser og bruks-situasjoner er formet eller beriket av design? Hvilke produkter, apper eller tjenester har du for eksempel satt pris på så langt i dag?

Tegn så mange situasjoner eller detaljer du rekker på en time.

Innlevering: 
2 x A3 ark. Kun en side av arket. 


DAG 1
Opptaksprøve  Master i design
10:00  – 16:00

Oppgave 2:
Vi står i dag ovenfor den største flyktningkrisen siden andre verdenskrig. Krig og humanitære kriser har drevet millioner av mennesker på flukt i blant annet Somalia, Syria, Palestina, Irak, Afghanistan og Sudan. Over 50 millioner mennesker er i dag på flukt; mange av disse i eget land eller i leirer i naboland. I denne oppgaven skal du jobbe med hvordan du som designer kan bidra til å hjelpe vanlige mennesker i en vanskelig situasjon.

Om fire uker letter et Hercules transportfly fra Gardermoen i regi av en nasjonal hjelpeorganisasjon. Flyet skal til en etablert flyktningeleir med familier, ungdommer og eldre. Ombord i flyet er det 50 tonn nødhjelp; mat, kjøkkenutstyr, hygieneartikler, tepper, medisiner og telt. Det er to tomme transportkasser ombord i flyet (hver kasse måler 1 x 2 x 2 meter). I denne oppgaven skal du designe det som skal sendes i disse kassene.

I flyktningeleiren er basis-behov som mat, medisiner og husvære ivaretatt. Din oppgave er å designe og presentere et prosjekt som kan bidra til livet i flyktningeleiren. Noen stikkord her kan være: hverdagsliv, sosiale og kulturelle muligheter, kommunikasjon eller undervisning.

I innlevert materiale skal du gjennom tegning og modell presentere ditt prosjekt. Ha fokus på det visuelle og bruk så lite tekst som mulig. Modellen må ikke ha større grunnflate en et A3 ark. Modellen må kunne stå stødig og kunne flyttes.

Innlevering:
Max 3 A3 ark. Kun en side av arket. 
1 modell (grunnflate max A3)

Materialer:
3 typer papp og bølgepapp i tillegg til medbragt tape og lim.

Søkernummeret ditt må påføres tydelig på alle deler av oppgaven. 
Rydd opp etter deg og ordne oppgavene. Sensorene ser oppgavene og pulten din slik du etterlater den. 
 


DAG 2
Opptaksprøve Master i arkitektur
09:00 -10:00

Oppgave 1:
Bruk av ubruk

«Et rom uten formål.
Jeg har mange ganger forsøkt å tenke meg en leilighet der det ville være et rom uten formål. Absolutt og med hensikt uten formål. Det ville ikke være et roterom, det ville ikke være et ekstra soverom, eller en korridor, eller en alkove, eller en krok, eller et hjørne. Det ville være et rom uten funksjon. Det ville ikke tjene til noe, ikke forholde seg til noe.»
        
George Perec - Species of space

Gi bruk til et sted uten bruk, med inspirasjon fra teksten over. Gi oppgaven en tittel med inntil 5 ord. 

Teknikk: Tegning og collage
Materiale til collage: Fargede A4 ark
Innlevering: 1stk. A2, en side av arket. 


DAG 2
Opptaksprøve Master i arkitektur
10:00 – 16:00

Oppgave 2
Jord, vann, luft og ild

Under antikken utviklet de store filosofene idéene om at alt på jorden var oppbygd av de fire grunnelementene; jord, vann, luft, ild.  Alt annet som eksisterte på, i og omkring jorden var blandinger av de fire elementene.

2:1 
Tenk på elementenes egenskaper og velg et av grunnelementene. Lag en romlig struktur som forholder seg til elementet og som et menneske kan være i. Modellen skal vise elementet og den romlige strukturen. 

Teknikk: Modell.
Format: Ikke mindre enn hodet ditt og ikke lenger enn armen din. Modellen må kunne stå stødig og kunne flyttes.
Materialer: Ståltråd, grillpinner, fyrstikker, nylonstrømpe, silkepapir, hyssing, sytråd, binders, gummistrikk, synål og stoff. (man trenger ikke benytte alle materialene)
Innlevering: Modell

2:2
Beskriv gjennom tegning og tekst (maks 10 setninger) relasjonen mellom den romlige strukturen, elementet og mennesket.

Teknikk: Tegning og tekst
Format: A2
Innlevering: 1 A2 ark, en side av arket

Søkernummeret ditt må påføres tydelig på alle deler av oppgavene. 
Rydd opp etter deg og ordne oppgavene. Sensorene ser oppgavene og pulten din slik du etterlater den.