fbpx 60 405 Kartlegging av det ukjente Oslo | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Start semester

60 405 Kartlegging av det ukjente Oslo

Full course name in English: 
Mapping the unknown Oslo
Studiepoeng: 
6
Emnekode: 
60 405
Studienivå: 
Syklus 2
Undervisningssemester: 
2019 Vår
Eksamenssemester: 
2019 Vår
Undervisningsspråk: 
Engelsk
Maksimum antall studenter: 
15
Emneansvarlig
Jonny Aspen
Forkunnskapskrav

Opptak til AHO og fullført tre års studier på bachelornivå (180 studiepoeng).

Om emnet

Kursets tema er å utforske alternative måter å kartlegge Oslo på, en by som er i vedvarende endring både når det gjelder planlegging, arkitektur, sosiale faktorer og kulturelle forhold. I kurset vil vi prøve ut ulike tilnærmingsmåter til kartlegging, for på den måten å utforske og dokumentere mer ukjente sider av byens utvikling og mangfold. Kurset vil blant annet fokusere på følgende sentrale spørsmål: Hvordan kan man bruke kart til å fortelle nye historier om Oslo? Og hvordan kan kart brukes som verktøy for kreativ urban utforskning og visjonsdannelse?

Læringsutbytte

Kunnskaper: Studentene vil tilegne seg kunnskaper om kart og kartproduksjon som verktøy for undersøkelse og utforskning av byer og urbane forhold.

Ferdigheter: Studentene får trening i å utforske alternative tilnærmingsmåter til urban kartlegging gjennom pensumlesning og praktisk arbeid.

Kompetanse: Studentene skal tilegne seg kompetanse i alternative former for urban kartlegging så vel som opparbeide seg en reflekterende holdning til slike praksiser.

Praktisk organisering og arbeidsmåter

Kurset består av følgende fire deler:

1) et utvalg forelesninger om urban kartlegging, både av mer teoretisk og praktisk karakter,

2) pensumlesning seminardiskusjoner,

3) feltarbeid og praktiske kartleggingsøvelser,

4) utarbeidelse av et tematisk Oslo-kart (over et tematikk som bestemmes av studenten selv, pluss en kort forklarende tekst).

Pensum

Pensumliste presenteres ved semesterstart.

Obligatorisk arbeidskravPåkrevde arbeidskravOppmøte påkrevdKommentar
Øvinger2PåkrevdStudentene forventes å lese pensumlitteraturen til hver time. Studentene vil også få i oppgave å forberede seminarinnlegg med utgangspunkt i pensumlitteraturen og eget feltarbeid. I første del av semesteret legges det opp til at man utforsker ulike tilnærmingsmåter til urban kartlegging i form av praktiske øvelser. I andre halvdel av semesteret er planen at man skal lage et tematisk kart over Oslo samt skrive en kort forklarende tekst til kartleggingsarbeidet man har gjennomført.

Øvinger må være godkjent for å få lov til å levere inn materiale til den endelige vurderingsmappen
Obligatoriske arbeidskrav:
Obligatorisk arbeidskrav:Øvinger
Påkrevde arbeidskrav:2
Oppmøte påkrevd:Påkrevd
Kommentar:Studentene forventes å lese pensumlitteraturen til hver time. Studentene vil også få i oppgave å forberede seminarinnlegg med utgangspunkt i pensumlitteraturen og eget feltarbeid. I første del av semesteret legges det opp til at man utforsker ulike tilnærmingsmåter til urban kartlegging i form av praktiske øvelser. I andre halvdel av semesteret er planen at man skal lage et tematisk kart over Oslo samt skrive en kort forklarende tekst til kartleggingsarbeidet man har gjennomført.

Øvinger må være godkjent for å få lov til å levere inn materiale til den endelige vurderingsmappen
VurderingsformGrupperingKarakterskalaKommentar
VurderingsmappeIndividuellBestått / ikke beståttEt tematisk Oslo-kart pluss forklarende tekst skal leveres inn mot slutten av semesteret. Studentene skal videre forberede en kort presentasjon av arbeidet sitt i forbindelse med en avsluttende gjennomgang.

Deltakelse og innlevering av tematisk Oslo-kart pluss forklarende tekst.
Vurderinger:
Vurderingsform:Vurderingsmappe
Gruppering:Individuell
Karakterskala:Bestått / ikke bestått
Kommentar:Et tematisk Oslo-kart pluss forklarende tekst skal leveres inn mot slutten av semesteret. Studentene skal videre forberede en kort presentasjon av arbeidet sitt i forbindelse med en avsluttende gjennomgang.

Deltakelse og innlevering av tematisk Oslo-kart pluss forklarende tekst.