fbpx | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

MURB2 Den europeiske byen

Emnenavn på English: 
Den europeiske byen
Studiepoeng: 
6
Emnekode: 
MURB2
Studienivå: 
Etter- og videreutdanning
Undervisningssemester: 
2019 Vår
Eksamenssemester: 
2019 Vår
Undervisningsspråk: 
Norsk
År: 
2019
Emneansvarlig
Lisbet Harboe
Karl Otto Ellefsen
Om emnet

Seminar I Den europeiske byen: By- og byplanhistorie. Seminaret omhandler europeisk by- og byplanhistorie der vi vektlegger nyere by- og byplanhistorie. Vi trekker opp sammenhenger mellom byplanidealer og samfunnsutvikling. Byer, bymiljøer og transportmidler er viktige endringsagenter i utviklingen av et mer bærekraftig samfunn – sosialt, økonomisk og miljømessig.

Seminar II Den europeiske byen: Samtidspraksiser. Seminaret omhandler europeiske samtidspraksiser, som er del av et globalt kunnskapsfelt. Vi ser på teorier, strategier, styringsverktøy og prosjekter utarbeidet for å: 1) lede endrings- og byutviklingsprosesser over tid, 2) bidra til bærekraftige løsninger, og 3) ivareta et mangfold av behov og interesser. Seminar II vil være forberedende til ekskursjonen i Modul 3 og diskusjonene fortsetter inn i neste modul.

Læringsutbytte

Studentene kjenner viktige deler av by- og byplanhistorien og kan problematisere koblinger mellom idealer, planer og byform. De har fått et innblikk i teorier, praksiser og diskusjoner knyttet til europeisk byutvikling. Studentene evner å forholde seg analytisk og kritisk reflekterende til problemstillinger og temaer i modulen.

Praktisk organisering og arbeidsmåter

Modulen består av pensumlitteratur, to seminarer, selvstudium og hjemmeeksamen.

Seminar I:

Forelesninger, diskusjoner og gjennomgang av enkelte eksamensbesvarelser. Seminaret er felles med Videreutdanningsmaster i arkitekturvern.

Seminar II: 

Forelesninger og diskusjoner.  Utvalgte pensumtekster diskuteres i grupper. Sesjon om å skrive og drøfte.

Pensum

Et oppdatert pensum vil forelegge ved avslutning av Modul 1.  

VurderingsformGrupperingKarakterskalaKommentar
Hjemmeeksamen-Bestått / ikke beståttDet vil bli gitt eksamensoppgaver basert på forelesninger og pensumlitteratur. Innlevering av eksamen er 9 dager etter avslutningen av siste seminar i modulen.
Vurderinger:
Vurderingsform:Hjemmeeksamen
Gruppering:-
Karakterskala:Bestått / ikke bestått
Kommentar:Det vil bli gitt eksamensoppgaver basert på forelesninger og pensumlitteratur. Innlevering av eksamen er 9 dager etter avslutningen av siste seminar i modulen.