fbpx | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

MURB6 - 6A: Vern, byutvikling og transformasjon - 6B: Urbanitet, offentlighet og fellesskap

Studiepoeng: 
6
Full course name in English: 
- 6A: Vern, byutvikling og transformasjon - 6B: Urbanitet, offentlighet og fellesskap
Emnekode: 
MURB6
Studienivå: 
Etter- og videreutdanning
Undervisningssemester: 
2020 Vår
Eksamenssemester: 
2020 Vår
Undervisningsspråk: 
Norsk
År: 
2020
Emneansvarlig
Lisbet Harboe
Even Smith Wergeland
Jonny Aspen
Om emnet

Modul 6A er sammen med Videreutdanningsmaster i arkitekturvern. Modulen gir innsikt i ulike ståsteder, roller, verdisett, strategier og byformingsvalg der vern og utvikling møtes i norske kontekster, og omfatter stedsforståelse, bygningsmiljøer, minner, bruk og aktivitet. Vi veksler mellom verneperspektiver og utviklingsperspektiver, og undersøker hvordan vern og utvikling møtes i faglige fellesskap, brytninger eller parallelle løp. Modulen inkluderer et fokus på forståelsen av sted med tanke på tilhørighet, globalisering, og konkurransekraft.

Modul 6B: Begrepet offentlighet omfatter komplekse diskusjoner av rom for fellesskap og anonymitet i vår samtid. Her gjennomgår vi definisjoner, teorier, byforming og debatter knyttet til offentlig rom, ‘commons’/allmenninger, og rekreative fellesrom. Temaet omfatter kunst i offentlig rom, byrom som markedsførings­tiltak, temporære byrom og selvinitierte fellesrom. 

Læringsutbytte

Studentene har innsikt i ulike ståsteder, roller, verdisett, strategier og byformingsvalg der vern og utvikling møtes, og de kjenner diskusjoner av sted og stedsforståelse.

Studentene kjenner definisjoner, teorier, byforming og diskusjoner knyttet til offentlighet og fellesskap, og kan diskutere sammenhenger og konflikter mellom teori og praksis.

Praktisk organisering og arbeidsmåter

Modulen består av pensumlitteratur, to seminarer, selvstudium og hjemmeeksamen.

Seminar I:

  • Forelesninger, diskusjoner og gjennomgang av enkelte eksamensbesvarelser.
  • Seminaret er felles med Videreutdanningsmaster i arkitekturvern.

Seminar II:

  • Forelesninger og diskusjoner.
  • Sesjon om å skrive og drøfte.

 

VurderingsformGrupperingKarakterskalaKommentar
Hjemmeeksamen-Bestått / ikke beståttDet vil bli gitt eksamensoppgaver basert på forelesninger og pensumlitteratur. Innlevering av eksamen er 9 dager etter avslutningen av siste seminar i modulen.
Vurderinger:
Vurderingsform:Hjemmeeksamen
Gruppering:-
Karakterskala:Bestått / ikke bestått
Kommentar:Det vil bli gitt eksamensoppgaver basert på forelesninger og pensumlitteratur. Innlevering av eksamen er 9 dager etter avslutningen av siste seminar i modulen.