fbpx Boklansering: Pedagogiske eksperimenter i arkitektur for klimaforandringer | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Boklansering: Pedagogiske eksperimenter i arkitektur for klimaforandringer

Bokprat: Pedagogiske eksperimenter i arkitektur for klimaforandringer 

Redigert av Luis Callejas, Jørgen Tandberg, Tulay Atak og Jonathan Scelsa.

Bli med på lanseringen av boken Pedagogiske eksperimenter i arkitektur for et endrende klima.

Denne boken presenterer en serie pedagogiske eksperimenter som oversetter klimavitenskap, miljøhumaniora, materiell forskning og økologiske praksiser inn i arkitekturkurset.

Ved å balansere vitenskap og humaniora, viser den nylige pedagogiske eksperimenter fra anerkjente utdannere, samtidig som den stiller spørsmål ved en designers myndighet mellom vitenskap og spekulasjon i møte med klimausikkerhet. Undervisningseksperimentene presenteres gjennom fire seksjoner: Abstraksjon, Organisering, Bygging og Narrativ, og avdekker kjernedeler av en arkitekts utdanning og hvordan utdannere kan tilby grunnleggende ferdigheter og konstruktiv leseferdighet samtidig som de fremmer miljøfølsomhet. Kapitlene dekker emner som vanninfrastruktur, remediering av materialer, metoder for demontering og tilpasningsdyktig gjenbruk, samt konstruering av nye estetiske kategorier for klimaendringer.

Skrevet og redigert av erfarne designutdannere aktivt engasjert i å eksperimentere med nye former for pedagogikk, vil denne boken være til stor nytte for arkitekturinstruktører på alle nivåer som ser etter å fornye sine undervisningspraksiser for å mer direkte håndtere klimakrisen. Den vil også tiltrekke seg akademikere på tvers av det bygde miljøet interessert i måtene design kan påvirke og tilpasse seg klimaendringer.

Boken er redigert av Luis Callejas (AHO), Jørgen Tandberg Tandberg (AHO), Tulay Atak (Die Angewandte) og Jonathan Scelsa (Pratt)

Publisert av Routledge (2024): https://www.routledge.com/Pedagogical-Experiments-in-Architecture-for-a-Changing-Climate/Atak-Callejas-Scelsa-Tandberg/p/book/9781032398105

Presentasjoner av redaktørene: Luis Callejas, Jørgen Tandberg, Jonathan Scelsa og Tulay Atak

Presentasjon av et kapittel av Nicolas Dorvarl-Bory

Samtale med Irene Alma Lønne, Hanna Charlotta Dencik Petersson og publikum.

23. mai kl. 18:00 på OAF vil Nicolas Dorval-Bory holde foredrag om sin praksis i anledning bokens lansering.
Program:

Dato: 22 mai, 2024
Tid: 16:00 - 17:30

Sted: Biblioteket