AHO-bok er årets vakreste

AHO-bok er årets vakreste

Den 8. mai ble Årets Vakreste Bøker kåret på Sentralen i Oslo. Av totalt 263 innsendte bidrag til Grafill-konkurransen ble 51 bokverk hedret med gull, sølv og diplom. Helt til topps i kategorien "faktabok" gikk Concrete Oslo, som er designet av João Doria ved AHOs Institutt for form, teori og historie. Boken er redigert av Erik Fenstad Langdalen, Léa-Catherine Szacka, Andrea Pinochet og Ingrid Dobloug Roede ved AHO, og trykket av Torpedo Press.


João Doria

Gjennomført og detaljrik

Juryen, som bestod av Anne Schäffer, Carl Gürgens, Sunniva Sunde Krogseth, Rune Markhus og Hans Cogne, skriver:
"En gjennomført og detaljrik bok som svarer svært godt til dens funksjonelle krav. Som en guidebok til Oslos betongarkitektur er den hendig i format, men klarer allikevel å utnytte plassen til bilder og tekster på en raus måte. Plastomslaget passer objektet bra, og valget er smart løst med tanke på bokens kontekst og tiltenkte funksjon. Navigasjonen rundt bygningenes lokasjoner er solid og enkelt løst, og utbrettsidene er med å utheve kartfunksjonen på en smart måte uten å ta for mye plass. Dette skaper også en enda sterkere assosiasjon til boken som en guide og innholdet som en ren faktabok. Typografien understreker en viss brutalisme i sin vektbruk og enkelhet, og passer boken svært bra uten å være forstyrrende."

Diplom

Concrete Oslo var ikke den eneste AHO-boken som fikk pris. Images of Egypt, redigert av Mari Lending, Erik Arff Gulseth Bøhn og Tim Anstey ved AHO og designet av Aslak Gurholt / Yokoland, mottok diplom i samme kategori.

ioe.jpg
Juryen skriver:
En innbydende reise gjennom Egypts historiske og estetiske påvirkning, og om det egyptiske som stilfenomen gjennom 200 år. Presentert gjennom et klassisk, men oppdatert design. Et stort og variert bildemateriale fra gamle bøker, tegninger, foto og faksimiler er satt sammen på en overbevisende og helhetlig måte. Ryddig sats og meget bevisst fontbruk. Et diskret og lite prangende omslag med sandfarget shirting gir et behagelig inntrykk. Denne får vi lyst til å lese!

Vi gratulerer!

 
Boken har tidligere vunnet Doga-merket 2018. Les mer
-
Concrete Oslo er til salgs hos AHO Infotorg for 299,-
Imags of Egypt koster 399,-