AHO-studenter vant DOGA-hedersmerket 2018

AHO-studenter vant DOGA-hedersmerket 2018

Designstudentene Erlend Grimeland og Elias Bjørnson Olderbakk vant i går kveld det prestisjetunge DOGA-hedersmerket for prosjektet Ruter Gange.

– Dette er en veldig stor inspirasjon for oss og en anerkjennelse som det føles godt å få, sier de.
 
Ruter Gange er en tjeneste som blir integrert i Ruter-appen sammen med buss, bane og trikk. Når du spør om den raskeste veien mellom for eksempel Nationaltheatret og Birkelunden, vil du i tillegg til forslag om kollektivtransport også få forslag om hvor det er smart å gå.
 
- Foruten de enorme gevinstene for miljø, helse og økonomi vil en slik satsing bidra til en aktiv gåkultur, noe som igjen vil avlaste kollektivtrafikken i de mest pressede områdene og bidra til et bedre og mer aktivt byliv. Ruter Gange er med andre ord bra for både luftkvaliteten og det sosiale livet i byen som helhet, forteller Erlend Grimeland. 

Hedersmerket gis til prosjekter hvor design og/eller arkitektur har hatt særlig stor samfunnsmessig, miljømessig og økonomisk effekt. Prosjektene skal være ledestjerner som inspirerer og skaper verdier i næringsliv og offentlig sektor.
 
- DOGA-merket er en av de mest prestisjefulle norske prisene som deles ut til design- og arkitekturprosjekter så dette er virkelig stort, sier prorektor og instituttleder for Design, Rachel K.B. Troye. 

Les intervju med vinnerne på DOGA sin side.

DOGA-merket nykommer 2018 

I tillegg til hedersprisen, vant designerne av Ruter-appen DOGA-merket nykommer som synliggjør og løfter frem studenter og nyetablerte innen design- og arkitekturfeltene.

Masterstudent i Design, Tarjei Ødegård vant også denne prisen for sitt prosjekt On track som er et tillegg du kan laste inn i nettleseren din som gir deg oversikt over dataene som samles inn om deg når du er på nettet. Ved hjelp av en enkel dialog og et intuitivt grensesnitt ser du raskt hva og hvor mye data som samles inn, og du kan avgjøre om dette er noe du er komfortabel med. 

- Vi hyller og premierer initiativet som forenkler og visualiserer persondata på en svært smart måte, sier juryen. 

Les mer om prosjektet her. 

image002_0.jpg

DOGA-merket 2018

AHO – Institutt for form, teori og historie, vant også Doga-merket 2018 for boken Concrete Oslo som er en historisk guidebok til Oslos unike etterkrigsarkitektur og alle hovedstadens skatter av betong og sement. 

- Ikke bare er boken pent utført med respekt for og kjærlighet til materialet, men den er også en svært interessant og annerledes dokumentasjon over en utskjelt epoke innen norsk arkitektur og gir betong som materiale heder og verdighet, sier jyryen om boken. 

Les mer om prosjektet her.
Boken er til salg hos AHO Infotorg.

concreteoslo_shayne_7.jpg