fbpx Enda et år med rekordmange søkere til AHO | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Enda et år med rekordmange søkere til AHO

Enda et år med rekordmange søkere til AHO

I 2021 har AHO påny satt rekord i antall studenter som har søkt høyskolens tre studieprogram. AHO har mottatt hele 4200 søknader til 140 studieplasser, ifølge Samordna opptak.

Igjen slår AHO sine rekorder for antall søknader til studiene i arkitektur, design og landskapsarkitektur.
 
Studiet Master i arkitektur ved AHO ligger på 6. plass for studier med flest førstevalgssøkere per studieplass, og er blant topp 10 over mest ettertraktede studieprogram i Norge.
 
Både design- og landskapsarkitekturstudiene ser også en god oppgang i både antall søkere og førsteprioritetssøkere. Ved Master i landskapsarkitektur, med 20 studieplasser, har det i år vært 40 søkere per studieplass, mens designprogrammet har 60 studieplasser og 18,4 søkere per studieplass.
 
- Det er flott at så mange unge mennesker søker seg til våre fagretninger. Det lover godt for å kunne dekke samfunnets behov for nødvendig kompetanse i møte med både klimautfordringer og andre store samfunnsutfordringer. Det er stor etterspørsel etter både arkitekter, landskapsarkitekter og designere som spesialiserer seg innenfor disse områdene, sier seksjonssjef for utdanning, forskning og formidling, Ulrika Herlofsen.
 
AHO ønsker alle nye studenter velkommen til studiestart i august!