fbpx Imponerende utstilling i betong og tre av GK1 arkitektur | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Imponerende utstilling i betong og tre av GK1 arkitektur

Fotografier: AHO

Imponerende utstilling i betong og tre av GK1 arkitektur

Utstillingen heter "Arkivet - en hommage til Y-blokka i betong og tre" og tar som tittelen tilsier utgangspunkt i Y-blokka som er planlagt revet i høst.

AHO ønsker å bidra til fagmiljøets protester mot rivingen med denne hommage-utstillingen. Instituttleder på AHO Erik Fenstad Langdalen (Institutt for form, teori og historie, FTH) stod for den offisielle åpningen der han snakket i en megafon som ofte har blitt benyttet i protestene utenfor Y-blokka i den senere tid. "Det er her skolen bør være, midt i debatten. Det er en veldig fin og mangeartet utstilling... Lenge leve Y-blokka."

"Arkivet..." er utformet og bygget i betong og tre, der tidlige fotografier av Y-blokka stilles ut. Utstillingsrommet er konstruert av 19 betongsøyler og en takkonstruksjon i tre der søylene bærer både taket og stiller ut fotografiene.

Det er grunnkurs i arkitektur (GK1) ved AHO som står bak utstillingen i samarbeid med Bygg uten grenser, Spenncon, Unicon, Norbetong, Contiga, Opplandske Betongelementer, Loe Betongelementer, Veidekke, Fabeko og Bergene Holm.
ArchDaily
byggutengrtenser.no

AHO-event
Facebook-event


---

Åpningstidene var:
29.10, 30.10, 31.10 og 01.11: kl 09-18
02.11 og 03.11: kl 11-16
04.11, 05.11 og 06.11:  kl 09-18