fbpx Institutt for design ved AHO feirer 40 år | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Institutt for design ved AHO feirer 40 år

Institutt for design ved AHO feirer 40 år

Jubileet markerer en betydningsfull milepæl i instituttets historie, som gjennom sin tid har – og fortsetter å være – en ledende kraft innen designutdanning og innovasjon i Norge og internasjonalt.


En generasjon av kreative tenkere

Siden etableringen i 1983 har Institutt for design ved AHO vært en drivkraft for nyskaping og utvikling innenfor designfeltet. Instituttet har vært en pioner i utvikling av design fagene fra industridesign til interaskjonsdesign, tjenestedesign og systemorientert design. Instituttet har fostret en generasjon av kreative tenkere og designere, som har satt sitt preg på bransjen og samfunnet som helhet. Gjennom fire tiår har Institutt for design opprettholdt sitt rykte som en leverandør av utdanning og forskning av høy kvalitet, samtidig som det har fremmet en tverrfaglig tilnærming til samfunnsutfordringer.


Jubileumsåpning torsdag 24. august

Feiringen av 40-årsjubileet markeres denne høsten med en rekke arrangementer, boklanseringer, alumnussamlinger med mer. Blant høydepunktene er en serie festforelesninger. Jubileet åpner med forelesningen «Design + bærekraft» torsdag 24. august kl. 17:00 på AHO. Det blir åpningstale ved rektor Irene Alma Lønne, etterfulgt av foredrag fra AHO-alumner Cathrine Movold, Thomas Brødreskift, Tore Mortvedt og Glenn Sæstad.


Design fra forskjellige perpektiver

Jubileumsforelesningene blir på torsdager i A2, kl 17.00. Det blir en blanding av internasjonale og nasjonale forelesere samt alumni hver gang, som belyser temaet fra forskjellige perspektiver. Det blir servert mat og drikke, og det blir AHO pub i etterkant.

Temaene for forelesningene blir:
I løpet av jubileet skal vi feire våre prestasjoner, samtidig som vi ser fremover mot nye utfordringer og muligheter. AHO oppfordrer alle interesserte til å bli med på feiringen av Institutt for design sitt 40-årsjubileum. Flere detaljer om arrangementene og hvordan man kan delta vil bli delt på AHOs offisielle nettside og kanaler i sosiale medier.