fbpx Intervju med tjenestedesigner Clair Dennington | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Språk

Intervju med tjenestedesigner Clair Dennington

Intervju med tjenestedesigner Clair Dennington

Claire Dennington er en tjenestedesigner og tidligere foreleser ved AHO. Hun har en mastergrad fra AHO (2007) og fullførte sin PhD våren 2021. I løpet av de siste 15 årene har hun jobbet med tjenestedesign, merkevarebygging og innovasjon innenfor kultur- og livsstilsorienterte sektorer. 

Før hun begynte i sin nåværende jobb i Schibsted var hun foreleser ved AHO, og min klasse var så heldige som fikk muligheten til å ha henne som underviser og forstå at design kan være så mye mer enn produkter og apper.

Av ​Mathilde Nissen

Hva var det som drev deg til å bli en designer?


– Hm, kanskje en kombinasjon av å ville dyrke det kreative og samtidig bidra til å løse problemer. 

Du har selv vært student og jobbet på AHO, hvordan var din opplevelse, og hva er det du setter mest pris på derfra idag som praktiserende designer?

– Kombinasjonen av det teoretiske og praktiske, sammen med innføringen i ulike designretninger som jeg har med meg fra studietiden er noe jeg verdsetter som praktiserende tjenestedesigner i dag. Selv om jeg nå jobber mye i den digitale sfæren har f.eks fargeteori, form-utforskning, design- og arkitekturhistorie og alle timene i verkstedene bidratt til å legge et grunnlag for en kontekstuell, estetisk og kulturell designforståelse som jeg har med meg.  

Hva slags kvaliteter tenker du er viktig å ha som en designer?

– Nysgjerrighet, kreativitet, empati, åpenhet og en liten dose stahet. 

Hva er det mest spennende du gjør og får oppleve som en designer?

– Jeg får jobbe med mange interessante og dagsaktuelle problemstillinger gjennom ulike prosjekter sammen med utrolig dyktige folk og fremoverlente partnere, og lærer konstant noe nytt. 

Hva slags prosjekter er det du får jobbe med, og hva er det du spesielt gjør i prosjektene?

– Akkurat nå jobber jeg med nye tjenester som skal bidra til å gjøre e-handel grønnere og mer sirkulær, mens jeg i fjor blant annet jobbet med et innovasjonsprosjekt som utforsket hvordan design kunne bidra til utvikling av mer bærekraftige barnesko. Min rolle og oppgaver varierer i ulike prosjekter, og innbefatter alt fra innsiktsarbeid, idé og konseptutvikling til kommunikasjon, prototyping og testing. 

Til slutt, hva er dine beste tips til de kommende og også nåværende designstudenter?

– Bruk studietiden på å utforske og gå litt ut av komfortsonen, arbeidslivet med alle sine rammer og begrensninger kommer fort nok. Jobb med ting du brenner for og bygg portfolioen din med prosjekter som viser hva du vil jobbe videre med, ikke nødvendigvis alt du har gjort. 

img_4852.jpg
Foto: Clair Dennington