KNEKK: en aktiv sittestilling

KNEKK: en aktiv sittestilling

AHO-student Jon Fauske designet krakken KNEKK som studentprosjekt. Denne uken ble stolen lansert av Fora Form.

Tredjeårs designstudent Jon Fauske fikk i oppgave å tolke fremtidens Fora Form-produkt med fokus på samspill.
 

Tydelig visjon

- Trekrakken KNEKK skilte seg tydelig ut med en klar visjon for samhandling i kreative innovasjonsprosesser. Vi ble så begeistret at vi signerte en designavtale med Fauske. Produktet blir nå lasert, under ett år etter at oppgaven ble presentert. Spennende for studenten og ikke minst spennende for oss, sier Pål Eid-Hviding i Fora Form AS.

Tilbakeholden og fremoverlent

Krakken har subtil knekk i setet som inviterer til fremtidens prosesser, med både tilbakeholden tenking og fremoverlent interaksjon. Krakken kan stables og har detaljer i messing.
foraform_knekk_002_side_flat_20190205.jpgforaform_knekk_002_quarter_flat_20190205.jpg

En drøm

Jon Fauske forteller at oppgaven innebar at studentene måtte ta i bruk mye av det de hadde lært de tre første årene ved AHO.

- KNEKK-prosjektet bestod av både brukersentrering, designprosessen, konseptutvikling, modellbygging og mye interaksjonsdesign. Jeg hadde det veldig gøy med arbeidet underveis, sier han.

- Hele prosessen etter at Fora Form ble involvert og frem til lansering har vært spennende og lærerik. Som regel kommer man ikke dit som student. Dette er noe jeg bare har kunnet drømme om, og nå er det en realitet! 

Nå skal Fauske fortsette på Master i Design til høsten, etter et år som intern som designforsker ved Ocean Industries Concept Lab på AHO.

- Samtidig blir det spennende å jobbe med KNEKK videre, og følge hvordan det blir mottatt, sier designeren.